Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2007-01-29 21:16:47 na pewno nie ,nie sprawdzają numerów ,silnik to część zamienna |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-01-29 21:31:51 nie nie potrzebujesz diagnosta przy badaniu corocznym (okresowym) nawet nie spoglada na numer silnika traktuje go jakwahacz czy most silnik teraz traktowany jest jak część nie numerowana (numerowanie tylo dla potrzeb fabryki no i dla Ciebie jak chcesz kupić jakieś części np rozrząd)
pozdr |
![]() KiVash LOB SYMPATYK Omega MV6 3.0 Warszawa | 2007-01-29 21:34:05 Dzięki za info.Uspokoiłem sie troche ![]() [ wiadomość edytowana przez: KiVash dnia 2007-01-29 21:36:18 ] |
![]() sbieniek OPEL OMEGA B COMBI Sulęcin | 2007-01-29 22:43:07 hmm... nie jestem tak do konca przekonany, czy numer nie jest istotny....
Nie ma różnicy jeśli Ty jesteś właścicielem auta.... Ja omkę i włożyłem również inny silnik... pojechałem przerejestrować i jako, że zmiana tablic to rejestracja dokładna i sprawdzenie numerów.... I trochę się jąkałem... Diagnosta wytłumaczył, iż pomimo że nie ma rubryki w dowodzie rejestracyjnym, on jako organ uprawniony ma obowiązek sprawdzić numer, gdyż jest on poźniej wymagany przez wydział komunikacji.... Generalnie mam wpisane stare numery wszędzie a silnik z nowymi.... w razie jak coś wożę umowę kupna sprzedaży... Można swobodnie zmienić silnik i diagnosta wyda zaświadczenie ale kosztuje to chyba 45 zł.... Tak było jakieś 1,5 roku temu... jak jest teraz to dokładnie nie wiem... |
![]() jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2007-02-02 01:30:23 a ja kupiłem omesię w wakacje ..która była sprowadzona do kraju
i zarejastrowana 1/2 roku temu i ani w dowodzie rej. ani w ksiażce wozu nic nie bylo na temat numeru silnika ...tylko jego poj. i rodzaj tzn.2.0 XEV 16V i to samo mam w swoim dowodzie rej.....w takim razie to przy ewentualnej wymianie musi być taki sam w parametrach, a numery..???...to nikt nic nie wie... ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam--jerzy1961-- ps. w ubezpieczeniu OC/AC też nic nie ma na temat numeru silnika...tylko nadwozie... [ wiadomość edytowana przez: jerzy1961 dnia 2007-02-02 01:33:40 ] |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2007-02-02 12:18:55 Ech podczas rejstracji lotusa nikt mi nie zdawał pytań o silnik.
W umowie wpisałem, pani wpisała do kompa bo było i będzie wiadmo, że to mój silnik. Dignosta nawet nie zajrzał. To jest cześć zamienna wymieniana do woli. W koncu jest normalnie. Polcja nie ma prawa Ci nic zrobić jak się numer nie bedzie zgadzał. np. zabrać dowód ich to nie intersuje. O dowód zakupu należy mieć to proste. Bo zawsze będzie łatwo udowodnić, iż to legalnie kupiona część zamienna. Co innego zmiana pojemności lub zasilania. Ja czekam kiedy będzie mozna całą karoserię kupić i wymienić w aucie. To też jest cześć zamienna. W niemcowni można a u nas nie? Dyskryminacja. |
![]() KiVash LOB SYMPATYK Omega MV6 3.0 Warszawa | 2007-02-02 14:30:27 Nic,zdam Wam relacje jak juz będe miał to za sobą.
Zobaczymy. |
![]() admeen LOB MEMBER już nie hybrid :) Gdańsk/Elbląg | 2007-04-19 14:32:23
...a na czolo naklej sobie "Wojtek, lat 12". |