Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2007-01-30 11:57:53 Witam.dzis zakupilem kompletny mechanizm wycieraczek,bez silnika. Czy z wymianą jest duzo problemu i czy mam sie przygotowac na jakies niespodzianki?
dzieki ![]() |
![]() pablo_ns Espero 1,8 +LPG Nowy Sącz | 2007-01-30 12:00:36 czym sie charakteryzuje zluzyty mechanizm? |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2007-01-30 13:07:23
Raczej nie powinno być niespodzianek chyba, że śrubki będą zapieczone lub zardzewiałe. Aczkolwiek u mnie WD 40 i odrobina cierpliwości przy piwku pomogły w 100%. Po skręceniu wszystkiego do kupy nie montuj od razu plastików, bo może być tak, że będą Ci się zatryzmywały na środku szyby lub w innych dziwnych miejscach i konieczne będzie wyregulowanie na trzpieniu silnika, coby to zgrać z obrotami. Mozna to zrobić bez odkręcania wszystkiego. Zresztą jak juz będziesz to wszytsko miał rozbabrane to się na pewno połapiesz co i jak. |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2007-02-02 22:41:26 powiedzcie jeszcze....ile to zajmue czasu....dzien, dwa dni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2007-02-03 17:55:11 a tu jeszcze fotki mojego esperaka z wycieraczkami flat blade
![]() |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2007-02-04 00:19:01
U mnie lewa wycieraczka zaczela wyjezdzac poza szybe a pracy wycieraczek towarzyszylo nie sympatyczne stukanie. Przyczyna byly wyrobione przeguby. Zdjecie wycieraczki z "wieloklinu" oski moze byc klopotliwe moze nie obejsc sie bez malego sciagacza. Przy wymianie bardzo wazne jest ustawienie silniczk na "wieloklinie". W przeciwnym wypadku moze sie zdarzyc, ze po wylaczeniu jedna z wycieraczek zostaje nie w pozycji zerowej (na dole) a juz sie troche podniesie. Najlepiej po zalozeniu silnika do mechanizmu zrobic probe jeszcze przed zamontowaniem (podlaczyc silnik na wtyczce i zmasowac jego obudowe - inaczej nie ruszy)Po wlaczeniu/wylaczeniu sprawdzic czy oski zatrzymuja sie w skrajnym polozeniu obrotu (nie zaczynaja obrotu w przeciwna strone) - przed wlaczeniem uwazac na raczki, za co sie trzyma, reszta to juz pestka. |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2007-02-05 10:31:33 Ja naprawiłem w/g opisu ze strony klubowej.
Działa bez problemu coś ze 3 lata. |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-11-10 09:23:47 A ja wezmę się za to jak będzie cieplej, ale coś czuje, że będzie trudniej niż u Was...U mnie lewa (od strony pasażera) nie dokładnie zgarnia ![]() |
![]() Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2007-11-10 12:20:54 Cenna uwaga.. |