Zakup 2102 - przeczuwam poważne problemy:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No więc jak niektórzy bywalcy juz wiedzą - chcę zamienić moja samarę na coś bardzo klasycznego - czyli 2101/02/03 . No i dziś wieczorem poszliśmy z Konradem ogladnac jeszcze raz cudo, które stoi pod pokrowcem dosłownie 100 metrów od mojego domu. To wiśniowa LADA 2102. Akurat szczęsliwie się złozyło ,ze obok niej podjeżdżała jakś babcia maluchem i parkowała , wiec bez wachania pytam :
-Czy może Pani wie czyj to samochód?
- Wiem( i zdziwnym wyrazem twarzy podaje mi nazwisko), ale niech Pan nie mówi ,ze to ja powiedziałam. To ( wskazała na LADĘ) juz tu długo stoi, on nawet nie chciał tego sprzedac swojej córce....
-dziękuję- odpowiadam.
No więc myślę- trzeba działac od razu.Wyszukaliśmy nazwisko na spisie lokatorów, naciskam guzik domofonu i odzwywa sie głosik jakiejs starszej Pani,wiec grzecznie mówię,że ja w sprawie samochodu , który stoi pod pokrowcem.
A ona:
- To nie mój samochód-nie mam czasu
No to ja grzecznie
- do widzenia....dzięuje , przepraszam...
Nie próbowałem nic więcej wydusić od tej pani bo wyraźnie nie chciała ze mna rozmawiać na temat tego auta. Może z mężem też nie gada...coś tak wyczułem.
Podejrzewam więc - po relacji tej sąsiadki i jejreakcji na moje pytanie przez domofon ,ze może byc cięzko. Zobaczymy jak pójdzie z właścicielem A drugiego takiego egzemplarza nie znajde chyba szybko. Panowie- ten lakier lśni dziesięc razy lepiej niz w mojej samarze)))
Jutro kolejne podejście, ale ważne ,ze wiem kto to posiada))
Paweł

Trzyma kciuki i życze powodzenia!!!

Dzięki Leszek
Powiem Ci ,ze nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy - a tu taki zimny przysznic.Ale będziemy walczyć))
Pozdr
paweł

To może napisz list.
Powaga! Ludzie teraz boją się otwierać drzwi - a jak przyślesz piękny list - tylko nie perfumuj , to gość przeczyta, pomyśli i kto wie???
Pozdrawiam
Łobuzie!

Może masz racje Piotr???
Ale ja nie byłem u drzwi , ja tylko przed domofon , bo ta PAni i tak by nie otworzyla ( nawet domofonu). No nic jutro moze przez telefon spróbuje pogadac z właścicielem bo cos ta mi nie gra ...
Ale dzięki za poradę ))
Tak Tez mozna spróbować
Paweł

Paweł - ja jakby co cały czas trzymam ręke na pulsie i badam wszelkie ogłoszenia z wybrzeża. Jak tylko coś sie pojawi to dam znać, ale każdy z ans wie, że to towar deficytowy

Powiedz właścicielowi, ze auto trafi w bardzo odpowiednie rece i lepiej nie moglo by trafic. To auto moze przezyc jeszcze renesans. 2102 - toż to jest rarytas i rzadkość nad rzadkości!!!

Z takimi ludźmi bywa ciężko, ale powodzenia Paweł! Mam nadzieje, że się uda

He, tego Fiata 132 co kupiłem to zupełny fart. Samochód stał u gościa na podwórku i rdzewiał a gość nie chciał go sprzedać bo był pierwszym właścicielem i miał sentyment do tego auta. Kiedyś mu nawet trułem, że bym wziął a on powiedział, że nie i koniec. Na szczęści w końcu jego żena robiła jakąś przebudowe ogródka i stwierdziła, że takie auto nie pasuje do jej ogródka i postawiła ultimatum męzowi albo, albo i dzięki temu kupiłem samochód za 800 zł a i też tylko dlatego, że koleś wie że silnik wkladam do mojej Łady, nawet zapowiedział, że będzie chciał się przejechać Ładzianą z sercem od jego Fiata. Taki fjny starszy koleś.

Ja z kolei widziałem dzisiej bardzo ciekawą i super zadbaną granatową 2106 w stylu fabrycznym. Na w miarę nowych, białych blachach. Parkowała chyba gdzieś w pobliżu mnie. Tylko idiota ze mnie, bo zapomniałem, że mam przy sobie ulotki klubowe, mogłem dać.
W każdym razie Paweł - powodzenia, również mam nadzieję, że uda Ci się kupić to jedyne w swoim rodzaju Zhiguli. Tylko Paweł dokładnie jest to 21020 (pojemność 1,198 l), 21021 (1,29, czy 21023 (1,45? A poza tym czy planujesz po kupieniu jakiś tuning?
Pozdrówka.

A ja Pawelku informuje Cie ze gosc od ktorego kupilem alumki ostatnio ma czesci do laddzianek 2103,2106,i ziguli.Ma do ziguli blachy to na pewno.Widzialem tez lampy do 3 albo 6 i zegary.I pewnie wiele innych(mnostwo tlokow i panewek ,zawory tez byly).Ceny okolo 50-60 % sklepowych. Pozdrawiam.A alumki przypomne (wcale sie nie chwalac )kupilem takie :

Fajniutkie ATSy

W Gdyni znalazłem te chromowane obrecze to swiatel Ziguli. Mysle, ze pojda za gorsze. Jakby co to moze kupic i podeslac.

Tak sobie myślę że z tym listem to wcale niezły pomysł

No bo tak - przez domofon spławi, przez telefon nawet nie będzie rozmawiać, przez drzwi jak się jakoś do środka dostać to nie wpuści a jak by się dobijać jakoś nachalnie to jeszcze na policje zadzwoni...
A list może byc wyjściem tyle że szczerze wątpię w jego skutek

Wczoraj wróciłem ze Slowacji , byłemw TALE niedaleko Chopoka od Strony Brezna. Piękna okolica. Spałemw lesniczówce u bossa tego leśniego rewiru. Oczywiście pytałem o LADĘ 2101 i mozliwość zakupu czesci. W sumie na Słowacji nie powinno być problemu. A widziałem w Breźnie i okolicach całą mase starych żiguli.
Ale dzięki Jasio za Info o tych częsciach w Lublinie . Jesli chodzi o blachy to naprawdę cenna informacja bo z tym mogą być problemy
na razie odpisuję na pierwse maile na temat sprzedaży mojej samarki. No zobaczymy jak pójdzie))
Paweł

Paweł trzymam kciuki - walczyć trzeba również się wszędzie rozglądam za jakimś klasykiem dla Ciebie, ale niestety to towar deficytowy...

pozdrawiam

Andy

P.S

Tak przy okazji muszę się pochwalić - założyłem aluski
Dzisiaj zrobię fotki i wrzucę na forum.

no czekamy nafotki

Andy, tak przy okazji. Na zlocie pamiętam, że Twoja 2106 na fabrycznych felgach nie miała tych chromowanych nakładek ozdobnych. Czy tak było już od nowości, czy też może kiedyś miałeś te ozdoby? Jeżeli to drugie, to czemu tera nie masz tego? Czy w ogóle w Zhiguli od 2101 do 2106 były one seryjnie? Pozdrówka.

Miły mam te kołpaki(niestety chyba tylko 3 szt.) ozdobne gdzieś chyba na garażu i o ile się nie mylę to były od nowości.

Czyli jak rozumię jeden gdzieś Ci się odczepił w czasie jazdy i wswzystkie zdjołes, żeby się nie rzucało w oczy?

Dokładnie Miły - jeden się chyba zagubił podczas jazdy - jeszcze jak Łada była za kadencji mojego ojca.