Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Karol-Grudniak Omega A-czarna i C-S ... Wielka Tymawa | 2007-01-30 21:55:49 Witam mam omegę 2002 r. 2,2 TDI jest w niej koło koła takie użadzenie podobne do webasto ale samo się włącza jak jest zimno ok zera i wyłacza. Podgrzewa płyn chłodzący, coś się dzieje jak się włączy trochę mocno kopci a nieraz jak by nie przepalało i kapie z tłumniczka ropa. Co tam za przyczyna może być??
Czy to drogi interes naprawa czegoś takiego?? |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2007-01-31 20:30:19 hej
zamontowany masz na 99% dogrzewacz ebersprecher (chyba tak sie pisze ![]() jezeli sie wlacza to nie jest zle, moje niestety za cholere nie chce ruszyc. Jezeli twoj sie wlacza to dziala, a to ze kopci - pewnie para wodna to jeszcze nic zlego. Poza tym dzila to na rope ![]() Co do serwisu to niestetety nie za dobrze jest - w serwisach Eberschprescher nie maja programow i koncowek do podlaczenia, a ASO nie maja pojecia ze cos takiego jest... pozostaje miec nadzieje, ze okoliczny "specjalista" od Webasto zajmuje sie rowniez ta technologia ![]() naprawa bardzo droga... ![]() ![]() http://www.eberspaecher.pl/page.php/1/0/show/26/ w razie pytan daj znac pzdr dz |
![]() yogikrakow Omega tzw. C 2.5TD Janów Lubelski / Kraków | 2007-02-01 17:36:49 A ja proponuję sprawdzić siatkę za świecą. Najczęściej właśnie psują się te dwa elementy, bo szczerze mówiąc budowa webasto jest dość trywialna.Świece, czujniki i silniczek są kontrolowane przez sterownik i w przypadku ich uszkodzenia urządzenie nie włącza się, natomiast siatka jak nie działa poprawnie, to często są efekty takie jak opisałeś. |
![]() MarcinCD Opel Omega B CD 2.5i Toruń | 2007-02-03 17:31:45 Czesc! Ja tez mam taki bajer tylko ze na benzynke. Ja moge sobie to ustawic wedle wlasnych preferencji. Moze byc - 30st C i sie nie wlaczy.Tak samo nadmuch chodzi lub nie. Zalezne od ustawien. Takze dokladnie popatrz na to i sprobuj ustawic. Pozdro! |