| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-01-31 14:00:02 wstepnie zdecydowalem sie na liteona lub lg ... lg mam 3 napedy i nigdy mnie nie zawiodly czego o np samsungu wspomniec nie moge..
ale w dzisiejszych czasach przestudiowanie all parametrow nagrywarek nie znajac sie na tym to troche przewyzsza moje kompetencje
moglibyscie mi cos polecic jesli ktos jest zorientowany w temacie? do 150-180zł... do 200 jesli bedzie miala opcje wypalania napisow na krazkach. pozdro i dzieki |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-01-31 14:38:43 hmm ja osobiscie posiadam NEC-a 3520A i nei nazekam jest baaardzo dobry poki co zdnaj plyty DVD mi nie skopcila
teraz juz sa nowsze modele ale taka pewno tez znajdziesz a jesli chodzi o LG to tez nie powiem zlego slowa bardzo ciekawe nagrywarki DVD niestety o LITEonie tego juz nie powiem CD-RW to ejszcze dobre robili ale nagrywarki DVD tragedia wiekszosc wypalonych filmow sie ciela itp wiec ja nie polecam
odemnie jesli co to NEC badz LG |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-01-31 15:25:02
|
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2007-01-31 15:31:55 Ja mam lg. Nigdy za ta firma nie przepadalem (z wlasnych doswiadczen glownie), ale w przypadku nagrywarki dvd musze przyznac, ze jest fajna, bo... bardzo cicha. I tyle.
Odpusc sobie wszystkie testy predkosci odczytu, opini, ze sie psuja - masz gwarancje 2 lata. Kup ladna i cicha. Innych bajerow sie nie uzywa |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-01-31 17:30:41 asus lub LG ale stawiam na LG |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2007-01-31 21:08:45 Jak masz kasę to polecam Plextora, jeśli nie to LG. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-01-31 21:35:14 kupilem lg z lightscribe, fajne parametry no i wszystkie napedy mam lg wiec mi pasuje wizualnie 2 lata gwarancji wiec leje na to co sie z nia stanie ![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-01-31 23:05:18
a mię cholernie intryguje o so chozi z tym sie cieleniem
ciągle myślę czy ...to coś z zoologicznej rozrodczości czy innym leperem , ma jakieś wspólne cechy z nagrywaniem dvd |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-02-01 00:42:14
no i źle kupiłeś... najrozsądniejsza, która nie ma problemów z czytaniem płyt to PIONEER DVR-111 najlepiej kupić najtańszy model z tej serii... droższe mają więcej funkcji, są droższe a różnią się tylko biosem, który można ofkors zmienić
później są nec'ki ale w tej chwili ten pioneer to najlepsza nagrywarka na rynku będe niedługo kupował takie 2 pozdro |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-02-01 08:32:39 Kupil to co uwarzal za dobre ;] nie musis mu teraz mowic i martwic chlopaka |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-02-01 11:41:15
z tego co czytalem na cdrinfo to ta nagrywarka wcale nie ma najpochlebniejszych opinii... z reszta, 2 lata gwarancji - czym ja sie mam martwic? a nagrywarki nie kupilem do czytania plyt bo od tego mam swietny naped dvd ktory przez 2 miesiace nie mial klopotow ani z 1 plyta, a dvd ktore czasami do niego wkladalem zastanawialem sie czy nie wyrzucic ich od razu do kosza... |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-02-01 11:52:38
przy mojej czestotliwosci uzywania to i pewnie z 3x a potem zwrot gotowki i kupi sie blueray'a bo pewnie zejdzie ostro z ceny - a niesamowicie czekam na te nagrywarki bo poki co ceny kosmiczne |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-02-01 12:21:30
trzeba czytać fachową prasę.....
Ujmę to tak... Mój braciszek spędził kilka dni na doborze nagrywarek... czytając różne testy i opinie, ale jak go znam to w wersji angielskiej...
Wybrał tą nagrywarkę... później mówił o necu... LG miałem nagrywarkę i odtwarzacz DVD.... szmelc.. nie wiem może się poprawili...... w tej chwili mam 4 nagrywarki NEC'a mają dość ładny przelot, nagrywają spoko, ale już niektórych płyt, które wypaliły nie są w stanie odczytać..... miałem i mam też liteona, w sumie spoko, ale wysiadł i wymienili na nowy.... teraz jest mniej używany... Płytki z pioneera są odczytywane przez wszystkie odtwarzacze, z neca już podobno mniej potrafi odtworzyć..... pozdro |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-02-01 13:11:37
tylko do tego sie odniose bo w reszcie pewnie masz racje - najbardziej fachowym miejscem w naszym kraiku w kwestii nagrywajek zdecydowanie jest cdrinfo.pl, portal istnieje naprawde wiele lat i co najwazniejsze - nie zamieszcza art sponsorowanych co robi wiele wydawnictw prasowych i nawet o tym nie informuje... a naped LG testuje juz czwarty i zaden mi nie padl od wielu lat (jedna nagrywarka cd-rw lg pracuje juz u mnie 5 lat i ciagle chodzi gladko... o dziwo)... zastanawialem sie nad pioneerkiem w sklepie, ale byl drozszy. co do neca... to nie jestem przekonany |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-02-01 13:35:02
tak z ciekawości na PClab poczytałem o pionnerze i całkiem nieźle o nim pisali.... Zresztą jak nie używasz często nagrywary to to LG powinno wytrzymać.... u mnie nagrywarki lekko nie mają
a NECi przynajmniej te które mam naprawdę wiele zniosły..... LiteOn tego nie wytrzymał |