Dywaniki materiałowe do Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A może by tak się zgadać na komplet dywaników których juz nikt nie robi..??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13252519

Z tego co sie dowiadywałem to trzeba by z 10 chętnych na uruchomienie produkcji

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13286374

Co Wy na to ....

A jaki koszt ?

już wiem... nie lubię wchodzić na alegro, ale wszedłem więc wiem

Co do zasady jestem za, moje fabryczne już swoje przeszły i napis espero i daewoo zlekka jest już wytarty.
Problem lezy jednak moim zdaniem w ocenie jakości dywaników, Kilka tygodni temu był w Auto Świecie test dywaników materiałowych róznych firm. Zdaniem redakcji wygrały dywaniki (stosunek jakości do ceny) oferowane w supermarketach - ich nazwy nie pamietam, to wszystko jest jednak do sprawdzenia. Niestety szukałem takich w swojej okolicy i niestety nie sa oferowane. Na zime stosuje dywaniki gumowe wyprodukowane w Szczecinie i widziałem tez tej firmy dywaniki materiałowe - wygladały na bardzo solidne. Ich cena to ok. 65 zł. Nie wiem natomiast jak z ich dopasowanem.
Natomiast dywaniki z nadrukiem łatwo mozna znaleźć na giełdzie, jednak ich jakośc jest bardzo, bardzo niska - przypominają raczej rozłożone sciereczki.
Przypatrywałem się też sposobowi tworzenia napisów - w tych na giełdach napis jest malowany po przyłozeniu szablonu, natomast fabryczne maja wprowadzone nitki w odpowiednim kolorze i długości, co zwieksza jego wytrzymałość.
Nie wiem wiec jaka jakość jest tych oferowanych na allegro - ale spogladajac na zdjecia raczej przypominają one te dywaniki widziane przeze mnie na giełdzie, a jesli tak to ich cena jest zdecydowanie za wysoka.

Czemu zawsze kogoś wyprzedzam? Kupiłem radio, to pojawiły się tutaj ze 2 do sprzedaży. Kupiłem jakieś uniwersalne za 20 zł dywaniku to mi mówicie, że są do kupienia idealnie pasujące. Brrrrrr... Za złość mi robicie

eeee lepiej zlozmy sie na aluminowe do esperaka

Cytat:
eeee lepiej zlozmy sie na aluminowe do esperaka

Popieram
A jak nie to będe takie robił w wakacje bo w Krakowie można kupić blache w kawałkach.

I co... będziecie wsiadali jak do Zetora, albo Bizona

hehe to jest moj sposob na powstrzymanie pasazerow od zdejmowania swoich butów bo kto osmieli sie polozyc noge na rozgrzanym ws loncu kawalku blachy ? no kto bedzie taki twardy ???
cena dwyanikow okolo 150 zł bioroac pod uwage koszt odsiwerzacza pwoietrza okolo 15 zł to calkowcie powinno mi sie zwrocic po paru miesiacach a potem to juz beda tylko zyski no i przyjemnosc jak ktos bedzie chcial noge na tym jednak postawic

szał by night

No i jeszcze obowiązkowa kufajka kierowcy + gumofilce, a zimą w wersjach 1,8 i 2.0 rękawice ocieplane... ale się uśmiałem - żadko mi się moje dowcipy podobają, ale tym razem jest inaczej.

PS. Wiecie, że w latach 80 nowe Zetory w Czechosłowacji miały radio. To był szau!

AŻ JĘKNĄŁEM JAK ZOBACZYŁEM POSTA O DYWANIKACH!!!...od 3 tygodni się zastanawiam jak pochwalić się Wam moimi NEW granatowymi piękniusimi dywanikami /nie mogę zawsze prosić kogoś coby fotki wpakował na forum bo już mi głupio ale chyba tak znów zrobię!/ PANOWIE OD 5 LAT...albo 6-ciu jeżdżę z takimi na zamówienie robionymi dywanikami!!! Są niezwykle trwałe jak na dywanówki /co świadczy o jeich jakości/, dobrze dopasowane, no nie kosztują jak wg allegro 260zł za kpl /?/ tylko płacę ok.150zł za te najlepszegi sortu /można wybrać cieńsze i wtedy chiba 80zł/kpl /.Dodatkowo można sobie zażyczyć taki ciekawy patencik mocujący dywan od strony kierowcy w sposób 100%-towy stabilizujący jego położenie.

Cytat:
2003-05-31 01:36:13, bogdan1 pisze:
AŻ JĘKNĄŁEM JAK ZOBACZYŁEM POSTA O DYWANIKACH!!!...od 3 tygodni się zastanawiam jak pochwalić się Wam moimi NEW granatowymi piękniusimi dywanikami /nie mogę zawsze prosić kogoś coby fotki wpakował na forum bo już mi głupio ale chyba tak znów zrobię!

Nie krępuj się Bogdan . Prześlij zdjęcia do mnie to wrzucę na forum. Warto zobaczyć jakie masz "chodniczki" w samochodzie. Będzie porównanie do tych na allegro

Bogdanowe dywaniki

Co do dywaników to również o takich myślałem.
Jak najbardziej da sie ję lubić. Swojego czasu spotkałem firmę na giełdzie w Słomczynie, która je produkowała ( ze śląska ). Były co prawda w kolorze mniej radosnym bo czarnym lub szarym z logiem DU, ale miały ciekawą postawę tzn. specjalny materiał, który uniemożliwiał sciąganie się dywanika pod pedały.

Cenowo były przystepne 60 PLN za kpl.

Osobiscie czasami co jest ładne nie jest praktyczne. Jednak typowe gumowe wycieraczki z rantami sa praktyczniejsze. Bynajmniej trzymają zawłaszcza błoto pośniegowe w zimę i piasek w lato z obuwia w pewnym obrębie uniemożliwiając rozsypywanie sie zawartości w okolicach foteli.

No to co - robimy jakąs akcję??? bo zapach grzanej gumy latem nie jest przyjemny..

W FeuVert w Piasecznie można kupić dywaniki do Espero robione dokładnie do naszych autek. Jakość bardzo przyzwoita, wiem, bo sam je kupiłem. Cena za komplet 95 zł. więc raczej średnia. Ciekawy patent, ponieważ tylne są łączone i zasłaniają, chroniąc jednocześnie przed brudzeniem środkowy tunel dla pasażerów tylnej kanapy. Ja jestem zadowolony, jeśli chcecie, to zrobię fotki i podeślę komuś jutro do wstawienia na stronkę, bo swojej nie mam od pół roku czasu zrobić

haha mialem ja zrobic

hmmm...trochie mi fotki nie wyszły...aparacik pożyczony i małopikselowy...ale mam nadzieję,że ogólne "założenia" widać? Materiałek /tu akurat ładniutki granat dokładnie pod kolor mojego Esperaczka/ z gatunku "grubszych", z przodu /lewy dolny róg/ widoczny nieco patencik /1 z dwóch/ mocujący dywanika od strony kierowcy. Bardzo sympatycznie się dywany prezentuja!....Nieważne,że śmierdziele gumowe najpiękniejsze nawet trzymają pośniegowy syf /to ma być argument?!/...nigdy w życiu takich nie założę do żadnej konkretnej maszyny!...no chiba,że zacznę jeździć Ursusem

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2003-06-02 18:30:34 ]

Polecam dywaniki na gieldzie samochodowej w Poznaniu z napisami cienkie za 50 zl grubsze za 60 zl jezdze z takimi od dluzszego czasu i jestem zadowolony. Dostepne sa w dwoch kolorach - czarne z czerwonymi napisami (Daewoo Espero) oraz szare z czarnymi napisami. Gorzej z mocowaniem bo ten od kierowcy ma dwa kolka trzymajace a ja mam jedno oryginalnie