MotoNews.pl
1 Problem z wilgocią w bagażniku - Corsa B 1.5 TD (173853/0)

Problem z wilgocią w bagażniku - Corsa B 1.5 TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z wilgocią w bagażniku: pod wykładziną w środku bagażnika, w okolicach koła zapasowego (po prawej stronie stojąc przodem do tyłu samochodu, a więc po przeciwnej niż rura wydechowa) robi się ciągle mokro. Wygląda to tak, jakby coś się skraplało. Nie mogę ustalić przyczyny tego czegoś. Raczej wykluczyłem zachlapywanie od spodu samochodu.
Proszę o pomoc!

Uszczelki przy klapie i przy oknie masz w porządku?

A może masz przerwany wężyk do spryskiwacza tylnej szyby ? Choć nie bo on jest z lewej

Witam!!
Ja obstawiam że leci Ci na łączeniu uszczelka lampy vs karoseria.
Zobacz czy w tylnej lampie na samym jej dole nie zbiera się woda. Jeśli widać tam wodę to na 200% woda dostaje się przez nieszczelne połączenie lampy z karoserią. Od razu też można stwiedzić że miałeś z tyłu majstrowane z karoserią czyli było jakaś stłuczka.

POZDROO!!!

witam ja też mam corse z silnikiem 1.5td i miałem ten sam problem aż w koncu sie zabrałem za to i tak,pierwsze dokładnie wymyłem nadkole myjką ciśnieniową i patrze a tam na zgrzewie blach łączonych ze soba była mała dziura(tam wz tyłu koło zderzaka)no i pojechałem do mechanika i zaspawał mi tą dziure i wilgoci już nie ma,musisz zobaczyc u siebie jak to jest ale musiasz odkrecic koło bo inaczej nic nie zobaczysz pozdrawiam

witam ja też mam corse z silnikiem 1.5td i miałem ten sam problem aż w koncu sie zabrałem za to i tak,pierwsze dokładnie wymyłem nadkole myjką ciśnieniową i patrze a tam na zgrzewie blach łączonych ze soba była mała dziura(tam wz tyłu koło zderzaka)no i pojechałem do mechanika i zaspawał mi tą dziure i wilgoci już nie ma,musisz zobaczyc u siebie jak to jest ale musiasz odkrecic koło bo inaczej nic nie zobaczysz pozdrawiam