MotoNews.pl

Strzały w dolot na lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

Od jakiegos czasu pojawil sie dosc powazny problem, mianowicie auto nie przyspiesza i muli sie na Pb a z kolei na LPG strasznie strzela w dolot ! na wyzszych obrotach wszystko jest ok ! np. jak ruszam z pod skrzyzowania auto przymula sie, strzal i dopiero dalej jedzie i tak jest za kazdym razem kiedy ruszam ( czyli na wolnych obrotach) swiece i przewody WN sa prawie nowe i oczywiscie motorcraft ! W takim razie zwracam sie z pytaniem gdzie moze tkwic problem ?? Odrazu zaznaczam ,ze korzystalem z wyszukiwarki i tam nie znalazlem rozwiazania mojego problemu

z gory dziekuje i pozdrawiam

Sprawdź filtr gazu,i skład mieszanki lpg.
A może autko śmiga na trybie awaryjnym??
Sprawdż czy po przekręceniu kluczyka słychac jak przekaźnik wyłącza pompe paliwa.Jak nie to 100% tryb awaryjny.
Acha.Spróbuj zatankować gdzieś indziej.

Nie szkodzi że nowe i wśród nowych częsci zdarzają się niedoróbki. Jak na moje to nieprzepalająca świeca powoduje taki efekt, miałem tak 3 razy kiedy jezdziłem na LPG

filtr gazu byl wymieniany jakies 2 miesiace temu , pompa napewno sie zalacza! tez myslalem ,ze to gaz i wyjezdzilem wszytko do konca i zatankowalem na shellu niestety dalej nic.... mysylicie ,ze to swiece ?? zaznaczam ,ze na Pb tez odrazu nie przyspiesza... wciskam gaz a on dopiero po chwili wkreca sie na obroty

Ja z kolei miałem to samo na nowych kablach motorcrafta, zmieniłem na nowki Janmora i jak reką odjął.
P.S Na tych motorcraftach w ciagu 2tyg straciłem 4 doloty

aa dodam jeszcze ,ze podczas jednego ze strzalo zauwazylem z (chyba) z rury wydechowej wylecial kawalek wlokna szklanego (cale czarne) tak mi sie przynajmniej wydaje

up

te wlokno szklane to oznacza ze jakis szajski tlumik ci sie rozpada od srodka chyba ze masz strumienice z allegro z przeceny wtedy wiesz skad wypadla

Może wylatuą kawałki katalizatora... to tłumaczyło by mulenie na benzynie i gazie(zatkany wylot spalin) a jak nie to sprawdz czy przypadkiem na dolocie powietrza nie zamontowano Ci klapy antywybuchowej która mogła się zawiesić i teraz autko ma problem z dostaniem powietrza potrzebnego do spalania...pozdro

Klapek antywybuchowych nie mam i nigdy nie mialem... wczesniej ani razu mi nie prychnal...tlumik mam normmalny z katalizatorem bez zadnych udziwnien z allegro W jaki sposob sprawdzic droznosc ukladu wydechowego ???

najłatwiej = wykręć sondę lambda... będzie trochę głośniej ale powinno wystarczyć a jak nie to poluzuj śruby na tym dużym jabłkowatym łączeniu za kolektorem wydechowym...

jutro sproboje powalczyc

dzieki za podpowiedzi

wg mnie to masz zbyt ubogą mieszankę, przydałaby się regulacja instalki

Witam ponownie

okazalo sie,ze uklad wydechowy jest ok ! Tylko coraz gorzej chodzi na PB , nierowno pracuje , podczas jazdy brak przyspieszenia i szarpanie.... panowie gdzie dalej moge szukac przyczyny ??

pozdrawiam

Mam tak samo sprawdz kable WN

Ojciec ma mondeo wiec zaporzycze od niego bo w ciemno nie bede kupowal ,ale zeby od kabli WN az tak szarpalo ??

Witam ponownie !

Wiec problem zostal rozwiazany , mianowicie caly ten cyrk spowodowaly wadliwe swiece ( chociaz mialy jakies 4 tys km )
wymienilem na NGK i hula ,ze az milo

pozdrawiam