Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adaman Espero Ruda Śląska | 2007-02-01 23:13:17 Witam.
Mam podobny problem, tzn po wymianie uszczelniaczy zaworowych auto pali 1-1.5L na 1 tyś. km, ciśnienie również sprawdzałem-w normie. Silnik 1.5 16v. akurat w moim aucie nie mam pewności co do przebiegu. pozdrawiam |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2007-02-02 12:36:47
Dobra wiadomość: Da się na 100%. Ja to przećwiczyłem, a dokładniej to zaufany mechanik na moim Esperaku. Zła wiadomość: Na 90% to prawie nic nie da. U mnie był identyczna sytuacja, stosunkowo niewielki przebieg (prawdopodobnie), dobre ciśnienie na cylindrach i zużycie oleju na poziomie 0,5-0,7 l/1000km oraz niewielki wyciek na spod pokrywy zaworów. Wymiana uszczelniaczy nie spowodowała widocznego spadku zuż. oleju. Niestety w silnikach 1,5 16V są kiepskiej jakości pierścienie olejowe, zresztą tak samo jak w silnikach opla 1,6 16V które są prawie bliźniaczą konstrukcją do 1,5 16V DU. Co do dymienia, to przegazuj w chwilę po uruchomieniu silnika po dłuższym postoju, np. po nocy. Jeżeli puści baka na niebiesko to na bank masz tak jak ja, czyli pierścionki olejowe ![]() Nie załamuj się, da się z tym żyć ![]() [ wiadomość edytowana przez: tommi-j dnia 2007-02-02 12:39:09 ] |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2007-02-02 13:06:11
Przeszukaj forum nubiry/leganzy na autokaciku - była tam mowa o opcjach na sznurek lub sprężone powietrze. |
Krzysztof_L Warszawa | 2007-02-02 13:11:29 Zanim zainwestujesz kasę w tak poważne naprawy, to zastosuj najpierw ceramizer do silnika (koszt ok. 50 zł). Tylko zrób to dokładnie tak jak mówi instrukcja. Po 2 tys. km zobaczysz czy zmieniło się zużycie oleju. Ja twierdzę, że warto spróbować. Polecam tez do skrzyni biegów.
Zaznaczam, że nie sprzedaję i nie mam udziałów ze sprzedazy ceramizerów, natomiast wiem, że silnik i skrzynia pracują po nim dużo lepiej (u mnie). A uszczelkę pod głowicą miałem wymienioną już dwa razy. Pozdrawiam |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-02-02 13:11:52 Ja terz mam problem z olejem i zastanawia mnie czy da sie rozwiercic moje 1,5 na 1,6 i wsadzić tłoki od lanosa. I czy ktoś próbował upchnac kolektor ssący od lanosa do esperaka?? |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2007-02-02 18:08:30
A może lepiej upchnąć cały silnik 1,6 16V od laniego lub nutrii niż kombinować z rozwiercaniem głowicy. 106 KM w 1,6 16V brzmi kusząco ![]() ![]() ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-02-02 18:15:02
2,0 powinien być znacząco szybszy przebieg momentu obrotowego w tym pierwszym jest znacznie lepszy |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2007-02-02 22:19:02 jakl bym miał zmieniać silnik to juz na 2,0 ale z nuby lub opla i tylko 16 zaworowy a nie chodzi o rozwiercanie głowicy tylko bloku silnika
Znajomy przerabial cosik takiego w nexi i musze go podpytac co dokładnie i jak wykombinował ![]() ![]() |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-02-03 07:22:31
Spójrz na moment obrotowy i przy jakich obrotach jest osiągalny przy obu silnikach i będziesz miał odpowiedź ![]() ech nie zauważyłem, że Robert_S juz mnie ubiegł ![]() [ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2007-02-03 07:24:27 ] |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-02-05 12:42:05 Rozwiercenie silnika jest jak najbardziej możliwe, właśnie w przypadku zastosowania tłoków od lanosa. Korby pozostają fabryczne.
Po wymianie, niezależnie od tego czy rozwiercasz na nominały, pierwszy lub drugi szlif, dolicz sobie koszt wyważenia układu korbowo - tłokowego. Poza tym pamiętaj, że nie rozwiercasz głowicy a blok silnika, co wiąże się z jego demontażem i ponownym montażem w samochodzie. Czy to się opłaca ??? Generalnie robiłem raz taką operację właśnie na jednostce Espero 1,5 i poza większym spalaniem... różnice były prawie niezauważalne. Pamiętaj, że zmiana pojemności skokowej wpływa na zaburzenie innych podstawowych pojemności i długości układów w aucie. W pierwszej kolejności należało by od podstaw wykonać nowy ukł. wydechowy i ssący, lub w najgorszym przypadku - zająć się obróbką seryjnych elementów. Operacja zwiększenia pojemności ma sporo zalet, jeśli planujesz np. "uturbienie" ww. jednostki. Wraz z wymianą tłoków i pierścieni (minimum) na wytrzymalsze odpowiedniki jest to dobra baza do dalszymch modyfikacji. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |