| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
aper BMW Friend BMW 525i 24v Kiedyś Opole, teraz UK | 2007-02-02 18:08:08 Mam pytanie: jak sciagnac oslony z lusterek w e34?
Chodzi mi o ten nowszy typ od roku 93 (widoczny na zdjeciu i taki sam jak w e36), bo kupilem i chcialbym przemalowac w moim kolorze a nie wiem jak sciagnac nie uszkadzajac tych plastikowych oslon! Probowalem to podwazyc delikatnie srubokretem ale nic z tego bo plastik zaczyna pekac! Jak to zrobic?
|
aper BMW Friend BMW 525i 24v Kiedyś Opole, teraz UK | 2007-02-03 18:30:21 Tak wiec sciagnalem te oslony, ale namordowalem sie z nimi jak cholera!! Opisze jak to zrobilem bo komus sie moze to kiedys przydac!
1. Wyjac wklad lusterka - wcisnalem wklad maxsymalnie do gory i od spodu podwarzylem malym srubokretem dolne dwa zatrzaski, a potem ruszajac juz samym wkladem wyskocza oba gorne zatrzaski. 2. Odkreciec silniczek lusterek - 4 sruby go trzymaja. 3. Odkrecic obudowe - 5 srubek, a potem zdjac calkowicie ta plastikowa czarna obudowe z metalowego "rdzenia" lusterka. Musi odskoczyc taki maly zatrzask z tylu! 4. Odczepienie oslon - siedza na czterech klipsach ktore wystarczy po kolei scisnac i wychodzi oslona! (w koncu) Potem mozna juz wszystko poskladac do kupy razem, bo oslony wskakuja tylko od zewnatrz na te zastrzaski!
Gregi83 - Wielki dzieki za wskazowki!!! ![]() [ wiadomość edytowana przez: aper dnia 2007-02-03 18:32:10 ] |