[PONY] jaki akumulator?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam zamiar wymienić akumulator, bo ten co mam jest już stary i stracił parametry.
Jaki polecacie do ponego sedan 1.3 `91 gaźnik?
Obecnie mam 55Ah, nie wiem niestety jaki prąd rozruchowy, bo etykieta jest trochę zdarta.
Słyszałem że centra jest dobra, co też inni chwalili na poprzednich postach. Co byście polecali? I czy im większy prąd rozruchowy tym lepiej, czy lepiej z tym nie przesadzać?

wazne oby akumulator ktory zamontujesz byl doladowywany a nie niedoladowywany przez alternator. Sprawdz ile Amper jest na alternatorze przewaznie tyle co na alternatorze jest Amper to w tych granicach( przewaznie mniejszy) montuje sie akumulator. sadze ze u cie alternator jest 65A a akumulator cos w granicach 55Ah powinien siedziec. Chociaz instrukcja zaleca do gaznika 45Ah

Zobasz sobie na stronke www.akumulator.pl tam jest wyszukiwarka aku do danego modelu samochodu, sam osobiscie z niej korzystalem. Tak jak juz zostalo wielokrotnie napisane, polecam Centre, ja mam Centre Future 55Ah.
Pozdrawiam

Zdecydowany byłbym na centre futura, ale co z tym prądem rozruchowym? Jaka powinna być jego wartość?

Witam!
Ja założyłem nowy 45Ah - 4max produkowany przez intercars. Kręci bardzo dobrze niezależnie od temperatury na zewnątrz, wilgotności. Ma też "oczko", pokazujące stan akumulatora. Jest zielone i faktycznie hula jak złoto

Ja proponuje ci 45Ah Bosch`a Silvera

Zgadzam się z przedmówcą. Na pewno Bosch Silver jest godny polecenia. Jednak wszystko zależy od ilości posiadanej gotówki. Mnie 4-max kosztował jakieś 150PLN, za Centrę Futura czy Silver`a trzeba położyć jakieś 220-250PLN zależnie od sklepu. Jedno jest pewne, dobry akumulator 45Ah spokojnie wystarcza do Pony. Można zamontować 55Ah ale nie jest to konieczne.

Zdecydowałem się na centre future 55Ah prąd rozruchowy 600A.
W moim aucie czasem trzeba kilka razy pokręcić żeby zaskoczył, więc wolałem trochę większy. No i jakoś rozrusznik ładniej kręci, przynajmniej tak mi się zdaje.
Pozdrawiam i dziękuję za opinie