MotoNews.pl

Zmiana radia z ccr 2006 na ccrt 2008

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam tak zwana omege c i mam tam fabryczne radyjko ccr2006 i chce tam zapodac ccrt 2008 i tu pytanie czy wszystkie funkcje radia beda dzialaly? czy sa jakies przeciw wskazania tego manewru?
thx

Niestety nic Ci nie poradzę, ale będę śledził temat.
Sam zastanawiałem się nad zmianą radyjka na jakieś nowsze, a przede wszystkim takie, które będzie czytało bezproblemowo moje wypalanki. Więc jeśli zmienisz na jakieś, to daj znać, jak się sprawdza .

Tak wyglada radio ncdc 2015:
tyl radia
gniazdo
schemat gniazda

Z informacji uzyskanych w serwisie, wszystkie radia powinny pasowac, jedyna watpliwosc jaka mieli to wyswietlacz, ale podobno sie go programuje pod radio i jest OK

Dobrze prawisz Brutal. Gniazda radiowe zasadniczo są jednolite w określonym stadarcie. Bardzo wyczerpująca literatura, zktórej korzystałem jest na stronie.Radio
Opis dotyczy także złącza wyświetlacza. Pozytywna sprawa to, że możecie wstawić też modele 2011-2015 przy założeniu że posiadacie minimum wyświetlacz typu GID mono a z takimi też wychodzilły Bestie w konfiguracji z radiem Siemens 2011-2015. Hmm Kuba a twoje nie czyta własnych płyt? Ja mam 2013 miałem 2015 i oba modele wciągają wszystko. Może to kwestia płyt lub prędkości nagrywania? Zasada jest jedna. Płyty tylko srebne i max 8x nagrywanie to daje 100% pewności, że będzie czytać.
Pozdrawiam

Cytat:
2007-02-05 18:06:28, gieroy pisze:
Hmm Kuba a twoje nie czyta własnych płyt? Ja mam 2013 miałem 2015 i oba modele wciągają wszystko. Może to kwestia płyt lub prędkości nagrywania? Zasada jest jedna. Płyty tylko srebne i max 8x nagrywanie to daje 100% pewności, że będzie czytać. Pozdrawiam

Wiem, znam, itd.
Płyty same srebrzaki, z przeznaczeniem do muzyki ponoć, nagrywanie zawsze na 4x .
Chciałbym zmienić na jakieś świeże, ponieważ jeden pan z serwisu stwierdził, że optyka już padaka i dla tego się wiesza. Wymiany optyki nie poleca. Nie ma ponoć oryginałów a na tzw. zamiennikach nie daje gwarancji, że dobrze będzie grało.
Znalazłem coś

takiego . Podejrzanie niska cena. Tym bardziej, że radyjko jest z kartą kodową. W serwisie takie chodzą po 1700-2000zł.

Może takie tanie bo bez magazynka? Jak masz swój magazynek i będzie pasował to bierz!

Cytat:
2007-02-06 09:24:19, ilku pisze:
Może takie tanie bo bez magazynka? Jak masz swój magazynek i będzie pasował to bierz!

Magazynek w ASO 160 zł

no tak ale wy tu piszecie o innych radyjkach niz ja chce wrzucic wiem ze ccrt 2008 dziala z gid , wiem tez ze gniazda sa takie same niechcezmianiac radia z powodu plyt, tylko wbudowany telefon mnie interesuje, no i moje bede sprzedawac jak sie uda.
a czy ktos wie czy jak zmienie radio i wymienie wyswietlacz na gid to bedzie dzialac, mam na mysli tez rozne funcje dot.auta jak olej swiatla itp.?

Ja się jeszcze zastanawiam nad magistralą CAN. Wyswiatlacz i radio są chyba wprogramowane do auta i niewiem czy nie trzeba nowych wprogramować TECHem? Kiedyś gdzieś o tym czytałem, ale nie pamiętam do konca jak to było...

Cytat:
2007-02-06 08:40:39, kuba pisze:
Wiem, znam, itd. Płyty same srebrzaki, z przeznaczeniem do muzyki ponoć, nagrywanie zawsze na 4x . Chciałbym zmienić na jakieś świeże, ponieważ jeden pan z serwisu stwierdził, że optyka już padaka i dla tego się wiesza. Wymiany optyki nie poleca. Nie ma ponoć oryginałów a na tzw. zamiennikach nie daje gwarancji, że dobrze będzie grało. Znalazłem coś takiego . Podejrzanie niska cena. Tym bardziej, że radyjko jest z kartą kodową. W serwisie takie chodzą po 1700-2000zł.

Kuba, daj jeszcze do innego zakładu, może tam ktoś stwierdzi coś innego.
U mnie też nie chciał czytać moich wypalanek, przerywał, wieszał, pokazywał co chwilę disc error. W serwisie car-audio, gościu też mówił żeby nagrywać na płytach audio z prędkością x2 lub góra x4 i będzie działało, no i też powiedział, że wymiana lasera na zamiennik, może nie dać na długo rewelacyjnych efektów i nie da na to gwarancji dłuższej niż 3 miechy. Nawet nie chciał mi sprawdzić mojego sprzętu, powiedział, żeby najpierw spróbować z tym nagrywaniem płyt audio z niską prędkością.
Mój dobry kolega, elektronik znowu polecił mi dobrze wyczyścić laser i go wyregulować, bo może być źle ustawiony i dlatego czyta tylko "oryginały", a z wypalanymi ma problemy. Nie miał czasu sam zrobić, więc jako, że mnie to wkurw... i chciałem już posłuchać swoich płyt na następny dzień, siadłem wieczorem przy radyjku, rozebrałem, wyczyściłem laser, był faktycznie brudny, no i minimalnie przekręciłem śrubkę regulacyjną wiązki lasera, ale naprawdę MINIMALNIE, według wskazań kolegi. Na drugi dzień rano wsadziłem radyjko i od tamtego czasu gra i buczy, jedynie przy wjechaniu w 3 duże dziury pod rząd na chwilę przerwie, ale podobno te radia nie mają zbyt wielkiego bufora, stąd to przerywanie. Dodam, że nawet ze zwykłymi płytami też sobie radzi, nie koniecznie muszą być audio.

O rzesz by to ......trafił
Nie dość, że się wiesza to jeszcze magazynek mi się zaciął w środku. Albo płyta. Wywala mi na wyświetlaczu Error CDC czy jakoś tak, a magazynek utknął w pozycji otwartej. Ktoś z Was grzebał przy tym ccr2006 i wie jak odblokować i wyjąć magazynek?

Nie szarp w każdym razie, bo możesz urwać tę klapkę co się otwiera. Spróbuj powoli popchnąć do środka, jak nie to wyjmij radio i go rozkładaj. Szkoda, że nie mieszkasz blisko mnie, to bym Ci to zrobił wieczorkiem...

Cytat:
2007-02-06 09:41:20, kuba pisze:
Magazynek w ASO 160 zł

Kuba, a w którym ASO mają magazynek za 160pln?? podałeś cene netto czy brutto??
Ja swego czasu pytałem, to ceny mówili około 300pln brutto.

Cytat:
2007-02-09 11:55:28, sewcio pisze:
Kuba, a w którym ASO mają magazynek za 160pln?? podałeś cene netto czy brutto?? Ja swego czasu pytałem, to ceny mówili około 300pln brutto.

Ok.1,5 roku temu . Auto-Żoliborz. Cena jakaś promocyjna dla mnie była.

Tak przy okazji, ciekawe pytanie:

Ja mam radio PHILIPS CCR2006 (E) i dodatkowe oznaczenie UU9,
kolega ma do sprzedania nowe radio VDO-SIEMENS CCR2006 (E), ale tutaj oznaczenie jest już UU7.
Czy między tymi radiami jest jakaś różnica techniczna?? Czy wogóle czymś się różnią??
Na klapce od wejścia na kasete jest na obu ten sam napis - PHILIPS, mimo że jak widać na naklejce głównej widnieją różni producenci.
Dodam, że mam system nagłośnienia BOSE, jeśli to coś zmieni.

Witam, troszke sie podepne
Sewcio jak ci sie udało wyciągnąc to radyjko??
Byłem w dwóch serwisach caraudio i......rozłożyli rece
Teoretycznie jest ono na czterech kołkach, w których trzeba zwolnic zaczepy czy jeszcze jakieś dodatkowe są niespodzianki??
Pzdr.

Nic już więcej nie ma, wykręcasz 4 śrubki z panela, wkładasz bolce, żeby zaczepy puściły i wyciągasz...trzeba śmiało pociągnąć...

Czy magazynek z CCR 2006 pasuje do CCR 2008?
Pozdrawiam.

Zadzwoń, albo podjedź do ASO i wszystko jasne...