MotoNews.pl
3 Regeneracja parownika-czy to się opłaca ?? (174353/0)

Regeneracja parownika-czy to się opłaca ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Na początek napiszę że nie wiem jaki mam parownik
Ponieważ auto po gaszeniu go na gazie nie chce palić na PB wstępną diagnozą jest parownik-tzn jego regeneracja.Za 2 dni jadę coś z tym zrobić ale nie chce żeby gazownik mnie "oszukał".Chciałbym zapytać na czym to polega i czy da radę zrobić regenerację "domowym" sposobem.
P.S Z jakimi kosztami mam się liczyć waszym zdaniem ??
P.S 2 - Nowy parownik Lovato na allegro stoi 205zł więc czy (choc nie znam kosztów) nie lepiej kupic nowy ??
Moje auto to Rover 416 Si z 1996r.-LPG od 2003r (koszt części 2500zł
więc rewelka to chyba nie jest-jestem 2 właścicielem więc nie wiem co i jak było robione-mam tylko certyfikat i kosztorys)
Dzięki za odpowiedzi
POZDRAWIAM

Witam.
Lepiej kup nowy. po regeneracji nie zawsze masz pewność ,że będzie dobrze reduktor pracował. a nowe to nowe.

Witam,
Wczoraj zregenerowałem u siebie reduktor Landi Renzo SE81. Pomimo, że robiłem to pierwszy raz to nie miałem z tym problemów. Pamiętaj żeby koniecznie kupić oryginalny zestaw regeneracyjny. (Ja kupiłem na allegro). Koszt nowego reduktora w moim przypadku 270-300zł a zestaw do regeneracji 80zł. Jak masz kawałek garażu to warto zregenerować parownik.

A czy masz kolego jakiś link lub opis jak sie do tego zabrać-ja nie mam pojęcia co i jak z tym

http://arbiter.pl/galeria/lovato-regeneracja

Seweryn86 - mam pyt w sprawie regeneracji SE81. Doszukałem się, że jest kilka wersji tego parownika, niestety jest on u mnie w takim miejscu, że nie mogę zczytać do końca oznaczeń.
Czy zestaw naprawczy jest na tyle uniwersalny, że będzie pasował do wszystkich wersji. Poniżej linki do aukcji:
Aukcja 1
Aukcja 2
Aukcja 3