Skórzane fotele z Toyoty w Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

Znalazłem dzisiaj fotele, tylną kanapę i boczki w skórze za 600 zł (podobno od Corolli). Ponieważ szukałem od 6 miesięcy materiałowych foteli z Vectry a, Kadetta lub Calibry i niczego w dobrym stanie nie znalazłem (zazwyczaj fotele są zbyt zużyte), zaczynam myśleć o (wiele trudniejszej) adaptacji foteli z innych marek. Niestety nie mam możliwości samodzielnego zaadoptowania foteli z innych samochodów (po przejrzeniu PRZEGLĄDARKI mam świadomość, że jest to możliwe). Proszę o poradę. Kupić "skórę" do Corolli ? Chętnie, ale czy ktoś z klubowiczów ma techniczne możliwości (i odpowiedną wiedzę), aby pomóc mi w tej sprawie. Reasumując. Kto pomoże mi w Warszawie dopasować fotele (i ewentualnie tylną kanapę) do Espero ?

pozdrawiam

Art Media

Cytat:
2007-02-06 18:49:22, artmedia pisze:
Witam ! Znalazłem dzisiaj fotele, tylną kanapę i boczki w skórze za 600 zł (podobno od Corolli). Ponieważ szukałem od 6 miesięcy materiałowych foteli z Vectry a, Kadetta lub Calibry i niczego w dobrym stanie nie znalazłem (zazwyczaj fotele są zbyt zużyte), zaczynam myśleć o (wiele trudniejszej) adaptacji foteli z innych marek. Niestety nie mam możliwości samodzielnego zaadoptowania foteli z innych samochodów (po przejrzeniu PRZEGLĄDARKI mam świadomość, że jest to możliwe). Proszę o poradę. Kupić "skórę" do Corolli ? Chętnie, ale czy ktoś z klubowiczów ma techniczne możliwości (i odpowiedną wiedzę), aby pomóc mi w tej sprawie. Reasumując. Kto pomoże mi w Warszawie dopasować fotele (i ewentualnie tylną kanapę) do Espero ? pozdrawiam Art Media

Z grubsza....Współczuję w/w pomysła ...oczywiście życzę jak najlepiej ....ALE...

chyba nie za dobrze szukałeś....

ja jak kupowałem swoje to przebierałem w kilku ofertach.... ale trochę czasu poświęciłem na szukanie. Polecam allegro, forum vectry, kadetta oraz innych opli z których fotele pasują...

Pomysł z fotelami z corolii jest conajmniej niedorzeczny... ciekawe jak wpasujesz tylnią kanapę??

nie mówiąc już , że cena też zbyt niska nie jest....

fotele z vectry mają tez jedną podstawową zaletę, są wygodne .

Lepszym pomysłem chyba byłoby kupno przetartych foteli z vectry i naprawienie ich u tapicera....

przeróbka, żeby zamontować inne fotele też zbyt tania nie będzie jeśli nie masz dojść...

pozdro

Jak nie ma jak jest

Tu masz takie jak moje

dopasowywanie kanapy to tragiczny pomysl..o ile kupujac przednei fotele z prowadnicami sprawa wydaje sie realna o tyle tyl moim zdaniem nie do przejscia..jak niby autor watku wyobraza sobei dopasowywanie kanapy? rozcinanie skory przerabianie gabki w srodku? to paranoja jakas...szczegolnie ze co jak co ale tylna kanapa w espero jest wygodna i raczej radko bywa mocno zniszczona..ja bym nie dotykal

przednie fotele znajdziesz jak poszukasz..ale moim zdaniem jesli nei masz polamanych stelazy to lepiej jechac do tapicera jak lukasz gajer (poszukaj w archiwum jest namiar na kolesia pod warszawa) i niech ci naprawi te fotele

a co do skory to klime masz? jak nie masz to zapomnij..latem bedzie hardcore

ogolnie zmiana tapicerki jesli chcemy miec jednolity przod z tylem a do tego boczki to nie jest sprawa do zalatwienia za 500zl....w wersji budzetowej najrozsadniejszym rozwiazaniem jest naprawa fabrycznych foteli..naprawde mozna je dobrze naprawic jesli zrobi to fachowiec...i bedzie lepiej niz kupno uzywanych foteli ktore zwykle nawet jesli zle nie wygladaja to sa wysiedziane i ogolnie zuzyte..fotele w espero sa duze i wygodne..wiedza o tym tylko ci ktorzy maja samochod od nowosci i mieli doczynienia z fotelami w ich fabrycznym stanie..nie wiem skad ta chec na wymiane na jakies oplowskie..a juz od kadeta to w ogole..przeciez one sa mniejsze

Witam !

Nie zależy mi na skórze. Chciałbym po prostu kupić dobre fotele i zamontować je bez zbytnich komplikacji. Espero mam od nowości (9 lat), a ponieważ ważę ponad 90 kg i przejechałem ponad 200.000 km, są już wysiedziane. Niestety fotele od samochodów od których pasują bez przeróbki, są na ogół również w kiepskim stanie (Vectra A, Kadett i Calibra - wiek podobny do Espero). Czy fotele od w/w marek w wersjach sportowych (GT, Gsi) są lepiej wykonane niż w "cywilnych" wersjach ?

pozdrawiam

Art Media

Nie lepiej dać do tapicera, żeby "wyramontował"...?
Nakombinujesz się, jak koń pod górkę, a efekt może być mierny...
Pozdr. P.

Może lepiej oddać do tapicera, ale czy warto poddawać renowacji np. dwukrotnie spawany fotel kierowcy ?

At Media

jak sie wstrzymasz to moze pod koniec lutego bede mial caly komplet siedzen razem z tapicerka z niemca
moze sie jakos dogadamy
ja swgo czasu wymienilem i jestem silnie zadowolony

nie wiem, czy jeszcze aktualne...

Dzięki Cezar. Jak będziesz miał fotele, to daj znać (domyślam się, że będą z niemieckiej wersji Espero?)

pozdrawiam

Art Media

A czy ktoś próbował dopasować tylną kanapę z Vectry A ?

pozdrawiam

Art Media

Cytat:
2007-02-08 00:01:43, artmedia pisze:
(domyślam się, że będą z niemieckiej wersji Espero?) pozdrawiam Art Media

Z niemieckiej wersji Espero to jednak nie tylko vw i bmw robili

[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2007-02-11 00:40:45 ]

moze pod koniec lutego bede mial caly komplet siedzen razem z tapicerka z niemca

Cytat:

Falna uwaga, ale domyślasz się, że chodziło mi o Espero z rynku niemieckiego. A jak Ty to zrozumiałeś ? A może wiesz coś o możliwości (lub jej braku) zamontowania tylnej kanapy z Vectry A ?

pozdrawiam

Art Media

Miało być "fajna"