MotoNews.pl
8 Co wybrac opla vectre 1991-1992 czy golfa2 1990-1992 (174537/0)

Co wybrac opla vectre 1991-1992 czy golfa2 1990-1992

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie co jest lepsze golf 2 czy vectra jakie jest spalanie i w czym jest lepsze pszyspieszenie i komfort auto ma byc do 4tys ivectra z silnikiem 1.6 i golf 1.6

Cytat:
2007-02-07 16:14:45, przemek1531 pisze:
mam pytanie co jest lepsze golf 2 czy vectra jakie jest spalanie i w czym jest lepsze pszyspieszenie i komfort auto ma byc do 4tys ivectra z silnikiem 1.6 i golf 1.6

Witam !!!
1. Komfort lepszy w Vectrze ( auto o większym rozstawie osi)
2. Spalanie jest niższe w Golfie 1.6 8v ( gażnik) niż w Vetrze 1.6 8v( wtryk jednopunktowy)( ze względu na gabaryty i wagę ),
3. Przyśpieszenie jest oczywiście ze względu na wagę obu aut lepsze w Golfie,
4. Nadwozie w Golfie II - jest o niebo lepszej jakości( chodzi o blachy) niż vectra A. W golfie bezwypadkowym naprawdę trudno mimo zaawansowanego wieku znaleźć korozję ( podkreślam iż w aucie nie poddawanym naprawom blacharsko - lakierniczym), w vectrze bez znaczenia przy rocznikach 1989-1992... progi, podłoga, drzwi, tylne reparaturki, i wszystko co z blachy koroduje na potęgę - co w naszych warunkach ( zima lód i sól) ma ogromne znaczenie.
Osobiscie ZA TAKIE PIENIĄŻKI polecam tylko i wyłącznie GOLFA II
Ale wybór należy do Pana !!!
Pozdrawiam , w razie dodatkowych pytań służę pomocą.
F.H.U. MOTO-CENTRUM
Pecka Tomasz
ul.Szczebrzeska 8a
123-450 Goraj
Woj. Lublin
tel.: 501155502
Życzę udanego zakupu !!!

jesli chodzi o silnik to z zywotniscia lepiej u vw ale opel tez dosc zywotny jest, opelek bardziej komfortowy i wg mnie ładniejszy, jakos nie trawie wygladu golfa jest ... nudny?! chciaz jesli nie patrzec na wyglad to jest to auto bardzo porzadnie wykonanae ( opel ustepuje ) i raczej udane, opel bedzie rdzewial ( progi o tylne blotniki ) a vw jak to vw-bedzie jezdzil i jezdzil, , ale jesli chcesz samochor wykonany z polotem i finezja( chociaz czesciawa , kwestia gustu ) to vectra a jesli chcesz porzadny nudny;p bezawaryjny samochod no to golf, jeszce jedno, zalezy czy masz rodzine itd ceopel jest wiekszy