Tnie tylną lewą opone

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tnie tylną lewą opone od wewnątrz , nie znowu jakoś bardzo , ale widocznie . Moja maszyna to Bolero 1.6 16v z 98r.

Co to może być?

pozdrawiam

Jedź sprawdzić geometrie.
Przyczyną mogą być wyrobione tuleje belki, luz na łożysku (ale to słychać), skrzywiona tylna belka po silnym uderzeniu np. w krawężnik.

Cytat:
2007-02-07 17:54:42, jerico pisze:
Jedź sprawdzić geometrie. Przyczyną mogą być wyrobione tuleje belki, luz na łożysku (ale to słychać), skrzywiona tylna belka po silnym uderzeniu np. w krawężnik.

Cos mi się tłucze z tyłu , ale myślałem że to klapa. Na belce niczego się nie dopatrzyłem , mam nadzieje że to łożysko.
Geometrie sprawdzać w stacji kontroli pojazdu , czy w salonie forda?

dzieki za pomoc

Witam
Jak masz gdzieś blisko stacje diagnostyczną z odpowiednim sprzetem to podjedź tam bo znając życie w salonie więcej za tą samą usługe zapłacisz a tak na marginesie to bez problemu możesz ocenić stan np. tulejek tylnej belki czy tez stan łożyska.
Pozdrawiam

dzięki Panowie za pomoc

Niestety to belka , prawdopodobie w coś udeżył bokiem (alo coś w niego) bo lewe koło jest 2.5stopnia na zewnątrz (ma być 1.5) a prawe tyko 0,5.
Koszt belki to 250pln (używka) , wymiana 100pln.

Jak kupujecie samochud to sprawdzajcie geometrie , ja tego nie zrobilem , bo bylem pewien ze nie byl bity .

Pozdrawiam