| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2007-02-09 18:30:38 moze zmieniles styl jazdy na agresywniejszy? A poza tym moze miec wplyw np zapchany filtr powietrza. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-02-09 18:34:53 ile zawsze srednio palilo w zimie jestes pewien, ze bylo to 7l.
po drugie od kiedy zaobserwowales 10l spalanie, przedstaw nam swoj styl jazdy ??
po trzecie czy tankujesz dobrej jakosci paliwo, czy regularnie zmieniasz filtry? moze masz dziurawy bak, albo wyciek jak wyglada spalanie w trasie np. lub mieszane ??? |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-02-10 00:06:56 Masz ciekawy styl jazdy albo nie umiesz ocenic ile Ci rzeczywiscie "pali". W trasie 6.5l w miescie 7l palil ? Bardzo ciekawe
Wiadomo w zime trudno uzyskac niskie zuzycie paliwa. Mi ostatnio rowniez wychodzilo w okolicach 10l, ale zawziolem sie, bywalo ciezko, jezdzilem ekonomicznie i wyszlo 8l z rozgrzewaniem silnika podczas skrobrania itd aha... silnik 1.5 |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-02-10 12:53:25
owiedz tylko jak wyjezdzic do konca benzyne, do momentu jak juz nie zapali ? Zreszta wtedy w baku jest jeszcze wacha zalezy pod jakim katem samochod stoi. Z bledem pomiarowym +/- 10km mozna okreslic wedlug wskaznika. Ja zawsze tankuje jak dochodzi do okreslonej pozycji za 100zl. Moze wyjsc 240km moze wyjsc 320km to daje Ci obraz spalania. |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-02-10 13:20:45 Ja bym poszedl do kierownika stacji i powiedzial ze albo nie place, albo w tym monecie dzwonie na policje a i tak bym zadzwonil ![]() |
pawelts HF MEMBER hyundai accent krakow | 2007-02-10 13:31:10 nie no bez jaj ,jak to prawda z tym karnisterm to juz wogule zwatpiłem....ale to fakt najlepiej tankowac na jednej stacji....a tak swoja droga jakie stacje uwazacie ze lepsze? ORLEN? BP?/ czy jakies inne?? a co z ta rezerwa?? jak mysliecie co moze byc?? mozliwe ze to bezpiecznik?? |
pawelts HF MEMBER hyundai accent krakow | 2007-02-11 11:43:14 jak duzy maja wpływ na spalanie auta kable lub swiece?? |
pawelts HF MEMBER hyundai accent krakow | 2007-02-11 22:08:52 Dobra teraz sie zastanawiam czy oddac auto do mechanika czy pierw podlaczyc pod komputer i sprawdzic co to...co radzicie? |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-02-13 19:30:02 Pewnie ze niesprawne swiece, kable wysokiego napiecia maja wplyw na spalanie, zatkany uklad wydechowy tez, wszystko
Co do kontrolki rezerwy to jest poroniona w accencie. Zupelnie inaczej niz w Ponym. Chcialem zobaczyc co i jak zaraz po zakupie Accenta. Wskazowka doszla do ostatniej kreseczki, potem jakby pod. Mysle kiedy zapali sie rezerwa, moze wskazowka zchodzi duzo nizej. W koncu podczas jazdy zapalila mi sie rezerwa akurat wracalem do domu. Nastepnym razem mialem jechac prosto na stacje wlaczylem silnik i chyba chcialem przetrzec swiatla czy cos w tym stylu i po 15 sekundach zgasl, benzyna sie skonczyla. Ta kontrolka wedlug mnie jest niepotrzebna, skoro jest wskaznik. |
pawelts HF MEMBER hyundai accent krakow | 2007-02-13 20:02:48 no to widze ze nie tylko ja mam takie przygody z rezerwa ale masz racje juz na niej nie polegam swiece wymieniłem i nadal pali jak smok wiec jeszcze wymienie filtr powietrza moze to cos da, jak nadal bedzie tyle palił to podjade juz chyba podłaczyc go do komputera (podobno koszt 50zl) to powinno wyjasnic sprawe![]() |
wlad HF MEMBER elantra, atoz andover | 2007-02-14 20:24:36 ogolnie accenty sporo pala w zimie-moj 1,5 spokojnie lyka 9,5-10,0 l ale jezdze na krotkich dystansach wiec mu wybaczam...a co do rezerwy- w moim zapali sie na chwile,gdy jest okolo 8 l paliwa w baku ,a pozniej dopiero gdy jest ponizej 5 l-ciagle. |