Od czego ta złączka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam w swojej samarze jedną niewykorzystaną dziurę i złączkę do wyłącznika. Zastanawia mnie do czego ona jest przewidziana? Do halogenów? Próbowałem poszukać w książce, ale nie udało mi się nic znaleźć. Może ktoś z Was wie?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

w mojej takiej kostki nie było. Ala sprawdź, może to od włącznika wycieraczek i spryskiwaczy reflektorów. Wiem że było kilka sposobów uruchamiania tych elementów.

Odkopię trupa, ale po co zakładać nowy temat, żeby zadać to samo pytanie.
Dzisiaj znalazłem dwa miejsca w krórych coś mi nie gra:

Miejsce 1: Stojąc przy prawym błotniku, kabelek jest z lewej strony gaźnika (czyli między gaźnikiem a kabiną). Kolor pomarańczowy. Gdzie powinien być podłączony?

Miejsce 2: prawe nadkole. Dwa kabelki. Jeden zakończony plastikową wtyczką, drugi czarny - chyba masa. To samo pytanie.

A przypadkiem nie od mikrostyku przykręconego na gaźniku (taki co zwiera się jak puszczasz gaz i rozwiera gdy go ciśniesz)?
U mnie to g... steruje zaworem podciśnieniowym (obok na błotniku taka puszka i dwie rurki), jakby kto pytał

P.S. Dopiero spojrzałem na drugie zdjęcie - i tam właśnie nie widzę owego zaworu podciśnieniowego. Może te dwa kable są właśnie od niego? Wszystko zależy od typu gaźnika (czyli rodzaju oszczędzacza wymuszonego biegu jałowego)

OK, sprawdzę co z tym "oszczędzaczem". Ale nie zdziwię się jeśli ktoś już go wywalił. W poprzedniej ładzie też wywaliłem po wielu nerwach z gaśnięciem na jałowym.

Okazuje się, że te przewody nie są od mikrostyku/zaworu pneumatycznego, gdyż mam gaźnik Solex w którym oszczędzacz wygląda inaczej. Tak więc pytanie pozostaje otwarte.

Jedno nie wyklucza drugiego, zwłaszcza jeśli gaźnik był wymieniany. Zerknij czy masz "pudełko" elektroniki na lewym błotniku (sterujące tym zaworem) - oznaczenia nie pamiętam, ale optycznie ze 2x większe od zwykłego przekaźnika.