| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-02-10 16:31:31 To jest bypass, po szczegóły: do szukaczki proszę . |
jangcy Jelenia Gora | 2007-02-10 17:10:23 Witam
No tez myslalem o zimie.Chociaz temteratu mi nie spada ponizej zera raczej 3-12 stopnie, ale najprawdopobniej gaz jest uniwersalny,nie ma czego takiego jak zimowy,bo to w UK jest i chyba tu nie maja,poprostu propan czysty (chyba) Dzieki za info
bede szukal co ten bypass ![]() |
wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2007-02-10 19:09:59 może po prostu termostat masz padnięty ... |
jangcy Jelenia Gora | 2007-02-11 01:08:54
To tez byla jedna z ewentualnosci,ale wymienilem i teraz trzyma lepiej temteraturke ale zlopie jak krowa
PS Czytalem o regulacji w innym temacie i chyba niechcacy za mocno wzbogacilem miesznake, bo jak zrobilem reset kompa i obroty wrocily do normy (na benzynie) to juz nie trzymal obrow jalowego na gazie (przedtem byly za wysokie wiec skecalem srubka czylosci, przyczyna tkwila chyba w silniku krokowym-dodatkowym dolocie powietrza-benzyny,on sie chyba zacinal) wiec nie majac za duzo czasu na myslenie, podkrecilem obroty srubka od czulosci i moze on ma za bogata mieszanka,po niedzieli bede probowal tez z bypasem,bo on jest za malo ustawiony, a czulo za duzo.A moze juz poprostu membrany sa stare... ![]() |
rosck Z Poznań | 2007-02-11 02:13:23 koleś kręcisz czym popadnie - wymień/napraw tego krokowca i jedz na regulacje gazu i tyle bo widze że za dużo kombinujesz. |
jangcy Jelenia Gora | 2007-02-11 12:38:47
Dzieki za wiazaca odpowiedz.Ja staram sie nie krecic,a przynajmniej zapamitac jak bylo.ale robilo sie coraz gorzej wiec cos trzeba bylo zaczac dzialac
W zasadzie pytalem do czego sluzy ta srubka i juz wiem ze to bypass, gdybym mial jak pojechac na regulacje,to juz bym to zrobil, niestety auto narazie stoi zagranica,gdzie o gazie wiedza tyle ze jest lotny,a jechac jakos trzeba. Dzis jechalem na trasie i spalil bardzo malo,ale jechalem non stop 90-100, 110. Ale boje sie teraz zebym nie mial zbyt zubozalej mieszanki,bo silnik szlag trafi
No i wciaz nie wiem czemu jest tak duza roznica miedzy spalaniem w miescie a na trasie. Poprzednio zawsze mialem gaz prosty (podcisnienie/gazniku) i tam regulacja byla prosta,wiec przestalem jezdzic do regulacji bo jak widzialem ze Pan ustawia na ucho a pozniej mi prawie przegladu auto prawie nie przeszlo,to mi sie goraco robilo
A teraz jak jest komp i troszke inteligetniesza instalacja, to niestety bez przyrzadow ciezko
Pozdro PS A czy ktos wie jak znalezc wiazke od lambdy bez sie z voltomierzem podpiac ![]() |
rosck Z Poznań | 2007-02-11 13:06:42 Szukaj kabla bezpośredni przy lambdzie i wg wskazań wyreguluj i będzie ok |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2007-02-11 17:47:00
Śrubka mała od góry to regulacja stałego przepływu przez obejście zaworu II stopnia. Reguluje się tym skład na wolnych obrotach. Śruba plastikowa z boku reguluje wyjściowe ciśnienie w parowniku. Jesli odkręciłeś ją ot tak sobie o kilka obrotów to możliwe że ciśnienie jest za wysokie i gaz leci w sporych ilościach we wszystkich momentach hamowania silnikiem, przy niskich obciążeniach itp. |
jangcy Jelenia Gora | 2007-02-11 18:04:38
Witam Dzieki za odpowiedz. Czyli teoretycznie jak mam za wysokie cisnienie i gaz moze leciec przy hamowaniu i niskim obciazeniu, to jak jade np na 3-te 30km/h to tak jakby leci wiecej niz gdybym jechal 45km/h, chodzi mi czy jak jezdze tak zeby obroty silnika nie byly wysokie to nawet moze wiecej palic?? |