MotoNews.pl

[K] migomat, doradzcie cos z wlasnego doswiadczenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jest wiele na rynku dlatego doradzcie mi co kupic zeby dawało rade.

moze ktos chce sprzedac taki sprzet? najlpiej komplet

Napisz ile chcesz przeznaczyc na migomat pieniędzy.Jeśli coś do 2tys. to polecam Bester MP1800Dual.Sprzęt jest bardzo dobry,zauważyłem,że ten model jest wykorzystywany w warsztatach. Ten model obsługiwany jest przy napięciu 230V i 380V.Ja swojego kupiłem w castoramie w promocji i dostałem gratis reduktor firmy harrison z dwoma manometrami i maske spawalniczą.
Spawanie na 3 fazach jest niewońskie POLECAM

Cytat:
2007-02-10 18:04:14, HEMIGTX pisze:
Napisz ile chcesz przeznaczyc na migomat pieniędzy.Jeśli coś do 2tys. to polecam Bester MP1800Dual.Sprzęt jest bardzo dobry,zauważyłem,że ten model jest wykorzystywany w warsztatach. Ten model obsługiwany jest przy napięciu 230V i 380V.Ja swojego kupiłem w castoramie w promocji i dostałem gratis reduktor firmy harrison z dwoma manometrami i maske spawalniczą. Spawanie na 3 fazach jest niewońskie POLECAM

ja mam uzywke do sprzedania z calym osprzetem .
Produkcja Opolskie Zakłady Aparatury Spawalniczej (OZAS)

parametry :

80% - 250A
100% - 190A

Cena wraz z oprzyrządowaniem ( butla CO2 oraz Argon ) i jakas reszta bzdetow około 2000. Fotki moge jutro wrzucic bo chce go na allegro wystawiac.

a takie cos? allegro warte to jest cos?

Cytat:
2007-02-10 19:15:29, Rino125p pisze:

Spawałem podobnym migomatem i jest w nim jedna brdzo ważna wada,cholernie szybko się nagrzewa a z powodu termostatu sam się wyłącza.Jeśli chcesz zrobic gruntowny remont blacharki to jest to ciężki sprzęt z powodu na jego brak ciągłości pracy. A po drugie gwarancja takich towarów jest słaba i chyba niebędzie Ci sie chciało zawozic sprzęta iles km od Ciebie.W tych automatach padają szybko podajniki drutów!

Z Besterem niemasz żadnych problemów nawet jeśli by się coś stało bo masz gwarancje europejską(czy jakoś tak) i możesz maga oddac do najbliższego pkt.sprzedaży/serwisu bestera i muszą przyjąc Ci ten sprzęt.

Cytat:
2007-02-10 19:15:29, Rino125p pisze:

mam tą spawarke od tego samego goscia z Zawiercia. Moge ja polecic- mi bardzo dobrze spawa, ma mocy przetop (na sile do 4mm blacha) i jeszcze ani razu mi sie nie wylaczyla z przegrzania. Gwarancji udzielają na rok, ale mysle ze nie bedzie problemu z awaryjnoscią. Sprzedawca zapewnia serwis pogwarancyjny, a co do podajników to mój kumpel spawa juz na podobnym sprzecie od 2 lat i nigdy nie mial problemów z czymkolwiek- tymbardziej podajnikiem. Tyle ode mnie, powodzenia w zakupach

Rino, skocz sobie do Spawu w krakowie, oni ci cos doradza. Ceny maja nizsze niz na allegro takze warto naprawde.

Ja mam miga Bester Mag Power o ile dobrze pamietam to ma chyba 150A, kupiłem go jakies 4 lata temu, musze powedziec ze oprocz wymiany druru i gazu to jeszcze nic mi w nim nie nawaliło, spawałwm juz wszystko co mozliwe, począwszy od klatki w moim baku poprzez orurowanie off roadowego troopera(do dzisaij jezdzi w terenie tąpiac sie po klamki i wyrywaja go wyciagara a spawy-malina) skonczywszy na konstrukcji małej hali warsztatowej. Tak więc jak masz kupic migomat to tylko Bester!!

nie twoj rejon ale tu zajrzyj http://www.mar.sklep.pl/php/sklep.php[addsig]

OZAS Euromag 180 zasilanie 230V oraz 400V. Poezja spawania. Klatki i temu todobne konstrukcje to pesteczka.

jutro jestem umówiony w sklepie z gościem co sobie smiga w temacie migo-mago osobiscie bardziej przemawia do mnie wybor polskiej produkcji ale sie okaze, albo bester albo OZAS

Cytat:
2007-02-10 18:04:14, HEMIGTX pisze:
Napisz ile chcesz przeznaczyc na migomat pieniędzy.Jeśli coś do 2tys. to polecam Bester MP1800Dual.Sprzęt jest bardzo dobry,zauważyłem,że ten model jest wykorzystywany w warsztatach. Ten model obsługiwany jest przy napięciu 230V i 380V.Ja swojego kupiłem w castoramie w promocji i dostałem gratis reduktor firmy harrison z dwoma manometrami i maske spawalniczą. Spawanie na 3 fazach jest niewońskie POLECAM

tez polecam, super spawa, mi pospawal dwa autka +plot bez problemu zadnego, nie zacina sie i nie wylacza, ladnie wykonany.

Ja mam Taki używam jakieś 10 lat i nie narzekam, 3+3 przetapia swobodnie w miarę lekki i poręczny.

tez mam einhella 145 turbo, ślicznie spawa
w sklepie mozna dorwać nówke poniżej tysiąca, ja kupiłem sporo taniej

[ wiadomość edytowana przez: maciuhh dnia 2007-02-14 00:37:28 ]

Mój kosztował 14000000

moj też jest stary, sporo przezimował i za 3 bańki łyknąłem jak pelikan

Odświerze trohe temat.

Chce czyms takim pospawac maluchy (2) i jeszcze jedno autko

S-MIG 185

Warto sie w to pchac? Mial ktos do czynienia z tymi "s-migami"?

Na bestera mnie niestety nie stac, a spawarke jesli zdecyduje sie kupic to w ciagu najblizszych dni

[ wiadomość edytowana przez: Lolek88 dnia 2007-06-23 17:23:29 ]

Cytat:
2007-06-23 17:23:16, Lolek88 pisze:
Odświerze trohe temat. Chce czyms takim pospawac maluchy (2) i jeszcze jedno autko S-MIG 185 Warto sie w to pchac? Mial ktos do czynienia z tymi "s-migami"? Na bestera mnie niestety nie stac, a spawarke jesli zdecyduje sie kupic to w ciagu najblizszych dni [ wiadomość edytowana przez: Lolek88 dnia 2007-06-23 17:23:29 ]

ja mam s - 160 i do blacharki samochodowej daje rade, z grubymi blachami i długim spawaniem na max pradzie ma problemy po magrzaniu. s185 na 3 fazach spokojnie da rade.

Cytat:
2007-06-23 17:23:16, Lolek88 pisze:
Odświerze trohe temat. Chce czyms takim pospawac maluchy (2) i jeszcze jedno autko S-MIG 185 Warto sie w to pchac? Mial ktos do czynienia z tymi "s-migami"? Na bestera mnie niestety nie stac, a spawarke jesli zdecyduje sie kupic to w ciagu najblizszych dni [ wiadomość edytowana przez: Lolek88 dnia 2007-06-23 17:23:29 ]

mam dokladnie ta spawarke od tego goscia, i moge ja polecic. Ładnie topi do 4mm na sile i jeszcze nieudalo mi sie jej przegrzac, godny towar w takiej cenie...