Problem z wieszającymi się obrotami na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich. Mam taki problem występujący tylko na gazie : jadąc z większą prędkością (powyżej 2500 obr) wszystko jest ok, ale jak zdejmuję nogę z gazu to obroty schodzą do ok1800 i tak zostają .Muszę wtedy albo dodać lekko gazu, albo wcześniej hamować silnikiem (zejść do 1500obr) wtedy wszystko wraca do normy(800 obr).Moje auto to Xantia z 94r 1,8 8v instalacja II gen tartarini.Silnik krokowy wyczyszczony, szlam z reduktora spuszczony (nie było go prawie). Próbowałem dokręcić trochę małą śrubę na reduktorze (typ g79se), ale zauważyłem że jest już wkręcona do samego końca. Czyżby trza było by regenerować parownik? (nie wiem kiedy to było robione- o ile w ogóle było to robione)Instalacja była montowana w 99 roku auto ma przebieg prawie 200tyś. km.Czekam na porady.

Witam.
Możesz faktycznie mieć reduktor do remontu bo memebrany już nie sa napewno dostatecznie elastyczne.
Moze być przepustnica i stabilizator wolnych obrotów zanieczyszczony.
można ewentualnie dać w programie funkcję CUT OFF.

może ssie "lewuchę"...

Wydaje mi się że może to być reduktor, bo wieszają się obroty tylko na gazie. Na benzynie to nie występuje wogóle.Czasami też zaśmierdzi gazem(może z bodgoto).

szkoda gadać... może jęździj na benzynie...będzie ok