Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-02-11 11:54:40 Witam wszystkich!
W tym dziale chcę poruszyć temat restauracji mojego Opelka . Mało jest właścicieli tego auta a jeszcze mniej jego opisów bądż zdjęć. Jestem właścicielem OPLA MONZA A od 04r. jeszcze dwa lata temu jak go kupiłem wyglądał nieżle , lecz zaczął się sypać. Nie jestem pewien czy chcielibyście żebym zamieścił pełen opis prac nad restauracja tego samochodu .Proszę o wasze sugestie na ten temat.Mam zamiar krok po kroku opisywać i umieszczć zdjęcia z postempów w moich pracach.Samochód otrzyma nowy silnik ale nie będzie to napewno silnik ze (stajni) OPLA . Pozdrawiam! |
![]() -Uiui- Opel Kadett C Łódź | 2007-02-11 14:12:53 Witam kolege.
Na pewno znajdą sie osoby które bardzo chętnie będą śledzić przebieg prac nad Twoim Oplem. Ale będę mówił za siebie- ja z przyjemnością będę tu zagladal, widząc nowe posty. Ciekawi mnie jaki silnik planujesz włożyć do Monzy. Jednocześnie jestem troche zmartwiony tym, że odrazu wykluczasz silniki Opla u siebie w aucie. Może widziałeś ten film, może nie. Jeżeli nie- polecam. http://www.youtube.com/watch?v=4lswbfBIUmo Myśle że jest wybór w dobrych silnikach Opla. Ale może masz lepszy plan? Jeden kolega z miasta Łodzi miał plan żeby włożyc silnik od BMW Mpower do Monzy, lecz ostatecznie ten motor zagości w innym aucie. Więc, o jakim silniku myślisz? Pozdrawiam. |
![]() chomik Pełnoprawny Klubowicz Opel Rekord E1 2 dr Piotrkow Tryb./Lincoln UK | 2007-02-11 16:29:25
Tez mnie to ciekawi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-02-11 17:02:21 Panowe uzbrojcie sie w cierpliwość .Silnik już jest rozebrany i czek NA remont.Dlaczego nie montuję OPLOWSKIEGO?
Bo są ociężałe ( to moje zdanie ).Miałem w MONIE 2,5L .Trafiła się okazja i zakupiłem 3,0 od SENIA B i dalej to nie to.BMW 2,3 LEPIEJ CHODZI. Ten filmik jest bardzo ciekawy już się interesowałem nad tymi gażnikami do drugiego mojego projektu.Tylko koszt jest dość wysoki. ![]() |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-02-11 17:23:06 A oto kilka zdjęć z postępu w pracy .Zaznaczam że dopiero co rozpocząłem pracę. ![]() Tak wyglądał jak go kupiłem. ![]() no i zaczęło się : ![]() ![]() Rozbieram do ostatniej śrubki i przygotowuje do piaskowania. Załatwiłem już piaskowanie oraz malowanie w podkład epoksydowy żeby go rdza nie chwyciła. Za pewnie czas umieszczę znowu zdjęcia z postępu prac. |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-02-28 20:03:32 A oto mój nowy zakup!!!
17 ![]() |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-02-28 20:05:03 ![]() |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-09-09 16:49:28 |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-09-09 17:00:43 Miałem piaskowanie zlecić firmie lecz zdecydowałem się nabyć mini piaskarkę i teraz sam będę piaskował nadwozie oraz części.
![]() do tego potrzeba dobrej sprężarki . Niestety nie mam jeszcze siły więdz musiałem kombinować ![]() ![]() Parametry: - zbiornik 170l - pompa ABAC B5900 (550L) - silnik spalinowy 6,5 kw Na podkład użyję epoksydu: ![]() na wypiaskowane części zawieszenia pomaluję POR15 |
_Grzesiek_ Pełnoprawny Klubowicz Corsa B , był Senato ... Szczecin | 2007-09-09 17:16:18 No no , prawdziwy zapaleniec z Ciebie ![]() A co to za v-ka pod maską ? W tej piaskarce gdzie masz otwór do zasypywania? Z tym napędem sprężarki znakomity pomysł ![]() |
![]() blankav8 OPEL MONZA A1 białystok | 2007-09-09 17:40:36 Do zasypywania piachu masz te pokrętło na górze z zaworem.
a propo sprężarki nie jest to wydumka takie można kupić lecz ja wolałem ją zrobić.Na silniku spalinowym jest sprzęgło odśrodkowe takie jak w zagęszczarce zostało przerobione tylko koło pasowe żeby osiągnąć odpowiednie obroty.Na dzień dzisiejszy już to odpaliłem pracuje bez zarzutu pompa się załącza lecz muszę jeszcze dorobić przewód z pompy do zbiornika jak złożę do napiszę czy działa. |