Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LuKAniu007 Tomaszów Maz. | 2007-03-07 16:48:04 no i jestem ponownie.
pojawil sie nastepny problem, mianowicie ulatnia mi sie w jakis dziwny sposob gaz albo strasznie duzo mi auto pali. na 11 litrach gazu przejechalem zaledwie 40 km. streszczajac reduktor jest po regeneracji, obroty mam wyregulowane przez gazownika, szczelnosc polaczen przy filtrze i reduktorze mi sprawdzil, a jednak cos jest nie tak! rowniez sa problemy przy odpalaniu trzeba dosyc dlugo przytrzymac zeby zaskoczyl a jak dluzrj postoi to bez ssania sie nie obejdzie. czy przy odkrecaniu zaworow na butli po remoncie powinienem je odkrecic do konca czy zostawic w jakims szczegolnym polozeniu. ? juz sam nie wiem gdzie szukac. prosze o pomoc. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-03-07 18:09:25 Sprawdź czy reduktor jest dobrze ogrzewany. Poza tym, napisałeś, że gazownik regulował obroty. W instalacji LPG tak naprawdę nie reguluje się obrotów tylko skład mieszanki. Jeśli reduktor jest niedogrzany to sprawdź czy masz wystarczającą ilość płynu i czy czasem układ nie jest zapowietrzony, nie ucieka Ci gdzieś płyn z układu?. Jeśli parownik (jego ogrzewanie) jest ok. To zrób diagnostykę spalin na benie i gazie oraz pomiar kompresji silnika. |
LuKAniu007 Tomaszów Maz. | 2007-03-07 18:30:30 fakt ustawial mi sklad mieszanki, zle sprecyzowalem. wczesniej troche mi zamarzal parownik, spece mowili ze moge miec nie drozna rurke ktora mi doprowadza plyn do reduktora. uwazasz ze to moze byc powod ulatniajacego sie gazu i trudnosci przy odpalaniu? |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2007-03-07 22:15:58 To nie jest kwestia ulatniającego się gazu tylko źle odparowanego, bo reduktor niedogrzany. Przez to silnik jest zalewany gazem (bardzo bogata mieszanka). Sprawdź dokładnie ogrzewanie reduktora. Ma być gorący jak reszta układu, a nie tylko lekko ciepły. |