Problem z Alarmem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem auto z zamontowanym alarmem. Instalacja PRESTO lub coś takiego(montowana chyba w łodzi). Jeden pilot do alarmu i centralnego zamka. Pilot z czterema przyciskami. Duży do otwierania i zamykania drzwi i reszta do obsługi innych funkcji, podświetlanie terenu itd. Po krótkim wciśnięciu otwieranie/zamykanie z dźwiękiem i mignięciem światłami, gdy przytrzymałem same światła bez "piknięcia". Alarm włączał się kilka sekund po zamknięciu drzwi. Podczas sprzątania auta znalazłem pod deską malutki przycisk na cienkim kabelku i z ciekawości nacisnąłem kilka razy(nic się nie stało). Może to zbieg okoliczności ale rano jechałem autem i zaczęła pikać syren. Krótki sygnał co pewien czas. Dojechałem na miejsce i alarm przestał działać. Dioda od alarmu która wcześniej mrygała świeci się cały czas. Otwieranie i zamykanie działa tak samo tylko nie ma dźwięku. Odłączyłem aku na noc, ale nie pomogło. Jest teraz zimno i nie dam rady grzebać pod chmurką. Być moż ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem lub zna firmę w łodzi, która rzetelnie mi to sprawdzi.

to przycisk serwisowy, wciskasz gdy np zgubisz pilot wtedy wkładasz klucz do stacyjki i wyłączasz tym przyciskiem alarm. Najlepiej weź instrukcję jak taką posiadasz wejdź w tryb serwisowy i daj ustawienia fabryczne czy ustaw jak tam Ci pasuje.

ten przycisk na cienkim kabelku to wyłącznik alarmu. jak skączy ci się bareria w pilocie to otwierasz kluczykiem i trzymając określoną liczbe sekund np 12 alarm się wyłańcza

I tu pojawia się problem, bo jak to w życiu bywa, gdy coś jast najbardziej potrzebne to nie można nigdzie znaleść. Przewróciłem dom do góry nogami i nie ma. Pewnie znajdę instrukcję przy okazji, jak już nie bedzie potrzebna. Może ktoś zna link do stronki z manualami do alarmów. Na instrukcji napisane było Presto lub coś podobnego. Może ktoś ma podobny alarm i zerknie w swoją instrukcję.

musisz znac model dokladny
dwa jedz do jakiegos mechnaiora i powiedz co i jak on za 5-20 zl posprawdza i zalaczy tak jak bylo