Który sportowy wałek jest najlepszy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cze, mam pytanko, posiadam w kaszlu wałek swiatka 385 i wiekszosc moich znajomych z KJSów mówi że wałek 385 jest już wałkiem archaicznym , że lepiej silnik zaiwania na np.wałkach Henricha lub innych, znajomy na jednym z kjsów na próbie wyciagnał 126stką na III biegu 108 i 115 km/h gdzie ja tylko 100 i ma chyba wałek od henricha i malan mu się kręci do 8000 tyś,a mój do 6500.Czy rzeczywiscie opłaca sie juz zmieniać wałki bo są nowoczesniejsze i mocniejsze??a przez to szybsze?dzięki za odpowiedz, pozdrawiam

a który z was wygrał tamtą próbę? ... bo podawanie prędkości na podst. prędkościomierza maluchowskiego nie jest żadnym wyznacznikiem.

tamtą próbe wygrał kumpel , bo była bardzo szybka, lecz na pachołkach i slalomie od nas dostał po ponad 2 sek i cos pól sek w slalomie, ogolnie przegralismy z nim pierwsze miejsce 0,43 sek ale chyba przy długim wałku mozna wiecej wycisnac na 1 i 2 biegu, niz przy 385?

i tu masz odpowiedź... po prostu masz inną charakterystykę - bardziej elastyczny silnik, lepiej idący "z dołu" (oczywiście jeżeli tu nie decydowały umiejętności )
swoją drogą 385 też możesz tak przefazować żeby dochodził do 8000obr

natomiast jeżeli chodzi o wałki heinricha to powinien wypowiedzieć się jakiś użytkownik.. ja słyszałem że są bardzo dobre