MotoNews.pl

Jak podłączyć STAG2-W

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może ktoś podpowie gdzie najlepiej podłączyć w Polonezie 1,6 GLI na abimexie brązowy przewód od przełącznka STAG2-W? Przewód ten zbiera informacje o obrotach z układu zapłonowego. Na razie mam ręczny przełącznik (który chcę zmienić na automatyczny)i przewód nawinięty na przewody WN ale to podobno może powodować przebicia. W aucie jest moduł zapłonowy a nie zwykły układ cewka+ rozdzielacz i nie jestem pewien do którego miejsca można sie podpiąć. Pozdrawiam wszystkich " na gazie"
P.S. Dysponuję schematem modułu zapłonowego więc wystarczy podać np. które złącze jak ktoś wie.

[ wiadomość edytowana przez: jurcio dnia 2007-02-13 23:57:08 ]

E tam z tym nawijaiem na kabel to raz działa raz nie, najlepiej daj pod cewke od strony kabelka co idzie do aparatu/przerywacza.

No właśnie napisałem, żę w mim Poldku nie ma tradycyjnej cewki i rozdzielacza a jest elektroniczny moduł - dlatego nie jestem pewien gdzie podłączyc ten przewód. Może pod wyjście na obrotomierz ?
Prosze o odpowiedż kogoś kto być może zna sprawę z własnego doświadczenia.

ja mam własnie podłączone pod obrotomierz wiec i u ciebie tez tak moze byc to kabelek zeby przy odpowiednich obrotach sie przełoczył na gaz.

[ wiadomość edytowana przez: adan dnia 2008-01-31 13:02:25 ]