Zbiornik płynu od spryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam taki problem: najprawdopodobniej mam dziurawy pojemnik od spryskiwaczy. Wlałem płyn i po dwóch dniach już nic nie było Wiecie może jak go wyciągnąć (czy trzeba sciągać zderzak?? czy samą pokrywe silnika od dołu) żeby sprawdzić?? Gdzie on w ogóle jest. Po ściągnieciu atrapy zobaczyłem tylko przweód Jaka jest w ogóle jego pojemność. To jest Oma 99 sedan. Świeć Panie jak jest on dzurawy na samym spodzie, bo tak najprawdopodobniej jest. Poprzedni właściciel wjechał na za wysoki krawężnik i pogiął webasto, czyli coś od tego, to musi być. W taką pogodę bez spryskiwacza...ehh Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc.

siema
Aby go wyciągnąć musisz zderzak ściągnąć, jest on schowany w środku belki zderzaka (ta belka to taki ceownik).
Pojemność w zależności od posiadania spryskiwaczy lamp (5L) lub nie (3L).

jak masz spryskiwacze na reflektory to moze wcale nie jest dziurawy - spryski pija płyn jak smok wawelski

Cytat:
2007-02-14 14:40:00, dARTi pisze:
jak masz spryskiwacze na reflektory to moze wcale nie jest dziurawy - spryski pija płyn jak smok wawelski

Lub też ewentualnie cieknącą pompkę od tychże. Pół zbiornika schodzi przez noc, potem już nie

pozdr, Robert

A może jakiś menel wężykiem ci podpija w nocy

Witam ponownie,
są spryskiwacze na lampy . Problem jest tez taki, że komputer cały czas wyświetla --> wash level fluid (check) . Hm... zaleję go całego na noc i nie bedę się bawił juz spryskiwaczami i zobaczymy czy rano mi pokaże. Chyba, że faktycznie jakiś menel sobie podpija Dzięki za rady

[ wiadomość edytowana przez: JamesBond dnia 2007-02-15 09:39:56 ]

[ wiadomość edytowana przez: JamesBond dnia 2007-02-15 09:40:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: JamesBond dnia 2007-02-15 09:40:57 ]

Cytat:
2007-02-14 12:06:32, JamesBond pisze:
Wiecie może jak go wyciągnąć (czy trzeba sciągać zderzak?? czy samą pokrywe silnika od dołu) żeby sprawdzić?? Gdzie on w ogóle jest. Po ściągnieciu atrapy zobaczyłem tylko przweód Jaka jest w ogóle jego pojemność.

Dla porządku, bo dobroć nastała powszechna w LOBie i nikt tablicą nie ciska....

PRIMO:
Odkurzone z archiwum PORAD forumowych:
Wymiana zbiornika płynu spryskiwaczy
no i to można wybaczyć bo zagrzebane pod tonami kurzu...

SECUNDO:
To samo tyle że BARDZIEJ
i tego nie można wybaczyć... i witką po siusiaku

Powodzenia w demontażu