MotoNews.pl

Autoalarm SILICON

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam informacji o obsłudze autoalarmu firmy Silicon. Nie znam typu centralki, pilot z 3 przyciskami i wysuwaną antenką. Działają tylko dwa przyciski (uzbrojenie i rozbrojenie). Środkowy wysyła jakiś kod (świeci dioda na pilocie), ale centralka go ignoruje.
Czy można tak go ustawić, żeby uzbrajanie/rozbrajanie odbywało się bez uruchamiania syreny? Jak uruchomić inne funkcje?
Dziękuję za wszelkie informacje.
klips@poczta onet.pl

tego nikt ci nie ukradnie

tego nikt ci nie ukradnie :

Miałem dwa lata temu cieniaka i tam był dokładnie taki alarm. Środkowy przycisk(ze znaczkiem błyskawicy) powodował zaświecenie diody, ale jak sie pytałem poprzedniego właścicela to mówił, że ta funkcja jest nieuruchomiona w tym alramie. Natomiast co do głosnego uzbrajania i rozbrajania, to mnie też to bardzo wkurzalo bo wysyłał głupi dźwięk przy uzbrajaniu. I zawsze po odłączeniu akumulatora aytomatycznie przestawia się na głośną sygnalizacje. Musisz mieć przynim wyłącznik serwisowy, ja miałem był to taki mały przełacznik cos ala mikrostyk tylko trochę większy i musisz naciskając go nacisnąć któryś przycisk w pilocie, po przekręceniu w stacyjce. Niestety juz dokładnie nie pamiętam ale to musisz pokombinować, znajdź przycisk i próbój.

Środkowy (czerwony) przyciski służy do cichego uzbrajania i rozbrajania alarmu.

W większości alarmów można zaprogramować ciche włączanie/wyłączanie autoalarmu. Robi się to tak:
- włóż kluczyk do stacyjki
- przekręć do pozycji ON
- wciśnij i przytrzymaj wyłącznik awaryjny, a jednocześnie przycisk nadajnika "unlock"
- zwolnij wyłącznik awaryjny.

Panowie, środkowy przycisk służy do uruchomienia samego immobilizera(blokady zapłonu zrobionej na przekaźniku) bez auto alarmu. Wiem bo miałem taki autoalarm

zna ktoś z Was adres strony Silicona?? lub wrsztaty z okolic Śląska które montują silicony??

Bartex

Tychy Piłsudskiego 10 tel./fax(032) 328 50 65;

Dmowskiego 12 tel.(032) 217 51 23;

tel.kom.0601-44-71-33

moj silicon wyje jak wsciekly ma tylko dwa przyciski,jak go uciszyc?

Chodzi o to że nigdzie nie ma opisu. A jaki masz model doładnie?

no i Alan mam tren sam problem
poodłączałęm czujniki wstrząsów w komorze silnika. ten pod siedzeniem kierowcy i bagażnika- już nie wyje!! ale pojawił sie nowy problem-alarm dostaje schizy i łapie tylko wtedy gdy mu sie podoba( pół biedy jeśli chodzi o zamknięcie ale z otwarciem mam problem) przydałby sie też drugi pilot jakiż nowy.. no i drugi kanał!! musze sie dowiedzieć ile wyjdzie wymiana tego alarmu na "bardziej wypasiony"

A czy ktos mi moze powiedziec gdzie szukac tego wlacznika serwisowego??

no ja ostatnio nie uzywam swojego boxera i jakos sam sie uruchomil mi juz 2 zy ale stykalo wyciagniecie bez piecznika i byl luzik

a mi sie spieprzy oryginalny 10 letni fox... wiec teraz nie ma "mik mik" z pilota, tylko trzeba centralny kluczykiem ladowac... a nie mam czasu sie tym zajac, ale musze bo sie to upierdliwe stalo z tym kluczykiem..

też mi się taki pomysł w pustej pale tli żeby do borewicza założyć jakiegoś taniego wyjca z allegro

kto mial tego AUTO BLOCK'a?

bo odlaczylem kable jakis czas temu i nie pamietam kolejnosci..

w alarmie, pod szybka z plastiku gdzie wchodza kable, tam jest kostka i 3 kabelki na wsowki zenskie: bialy zolty i czerwony... w jakiej kolejnosci ida? plis napiszcie!!!

no w sumie chyba nie ogladalesm nigdy filmu z bombami oni tez nei wiedza robia na chybail trafil tam mozna wyleciec w powietrze a ty tylko coz jak juz nie bedzie dzilac

miałem silicona i jedyną słuszną decyzją była wymiana na nowy!! wyłącznika serwisowego z nim nie było.. kupiłem na allegro nowy alarm i z pomocą Bandziora sam go założyłem podpiąłem do centralnego i wogóle szczęścliwy jestem

kto mi pomoze z tym autoblockiem? kolejnosc kabelkow w alarmie...?