Roleta na tylna szybe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

zakladal ktos kiedys taka roletke w esperalu? chcialbym zalozyc, jednak obiawiam sie ze po 1 - moze nie spelniac do konca swojej roli jako ze bedzie musiala byc zamontowana przed glosnikami (a tym samym nierownolegle do szyby), a po 2 - w temacie o wymienie glosnikow wyczytalem ze pomiedzy tylna polka a blacha ktora jest pod nia jest jest pewnea przestrzen - wiuec pytanie jak gruba jest polka i z jakiej dykty ; ) coby wytrzymala trudy montazu i eksploatacji.
pzdr

Witam.
Mam takową u siebie , co do wytrzymalosci "dolu" to nie ma problemu - gorzej ze podsufitka slabo to wytrzymuje (ja bede wymienial tylna szybke to mi fachurzy obiecali przykleic ja klejem do szybek
Pozdrawiam
Silan

Mialem cos takiego jakis czas i musze powiedzieć ze sie nie sprawdzilo . Odczepilem, przyciemnilem folia i bylem zadowolony.

Pozdrawiam

Cytat:
2007-02-15 18:06:28, Zwierzu pisze:
Mialem cos takiego jakis czas i musze powiedzieć ze sie nie sprawdzilo . Odczepilem, przyciemnilem folia i bylem zadowolony. Pozdrawiam

bo taka roleta to troche wioska jedzie pasuje do starej lady..po za tym po co pasazerom robic dobrze niech sie ciesza ze w ogole jada samochodem a nie autobusem czy z buta

tak jak juz bylo napisane..tylna polka da rade bez bolu..podsufitka gorzej..najlepiej nalepic haczyk na szybe..ale przyciemnienie szyby bedzie o niebo lepszym pomyslem..

Cytat:
2007-02-15 18:13:53, qbaj pisze:
bo taka roleta to troche wioska jedzie pasuje do starej lady..po za tym po co pasazerom robic dobrze niech sie ciesza ze w ogole jada samochodem a nie autobusem czy z buta tak jak juz bylo napisane..tylna polka da rade bez bolu..podsufitka gorzej..najlepiej nalepic haczyk na szybe..ale przyciemnienie szyby bedzie o niebo lepszym pomyslem..

no bo ja prawie na wiosce mieszkam
a powaznie to bez przesady, sa auta ktora maja to w standardzie i wg mnie jest to spoko rozwiazanie.
myslalem o przyciemnieniu folia, ale z tylu podrozuje czesto maly podroznik tylem do kierunku jazdy, i myslalem o jakims posrednim rozwiazaniu.
ale moze faktycznie przyciemnie? pokminie jeszcze.

Cytat:
2007-02-15 18:41:11, tomaszowski pisze:
ale z tylu podrozuje czesto maly podroznik tylem do kierunku jazdy

To ile jeszcze tak pojeździ? Miesiąc... dwa... pół roku? A złomero niestety nie dorosło do takich luksusów. Tutaj tylko dresssfolia się sprawdza.

U mnie taka roletka byla w "standardzie". Owszem troche mniej sie nagrzewa latem, miejsce jest na nia.

Cytat:
2007-02-15 21:35:25, CKSS_Czorny pisze:
U mnie taka roletka byla w "standardzie". Owszem troche mniej sie nagrzewa latem, miejsce jest na nia.

fotki masz??

jak posiadałem espero to zamontowałem sobie rolete i spełniała swoją role znakomicie przykręciłem ją do tej wąskiej części obudowy głośników a zaczepu na wkrętach przez podsufitke do stelarza dachu jednocześnie przestała mi ona opadać
pozdrawiam

Cytat:
2007-02-16 00:46:13, Kolber7 pisze:
fotki masz??

Nie mam bo nie bawilem sie w fotografowanie mojego espero ale jak bedzie chwila w jakas sobote to cykne.

Cytat:
2007-02-21 18:33:11, CKSS_Czorny pisze:
Nie mam bo nie bawilem sie w fotografowanie mojego espero ale jak bedzie chwila w jakas sobote to cykne.

będę wdzięczny

witam
dzisiaj w szczecinie na ulicy derdowskiego jechalem za zielonym esperakiem ZS 55..... ktory mial rolete na szybie - przyznac sie!

[ wiadomość edytowana przez: tomaszowski dnia 2007-02-23 20:24:03 ]

Cytat:
2007-02-23 20:23:37, tomaszowski pisze:
witam dzisiaj w szczecinie na ulicy derdowskiego jechalem za zielonym esperakiem ZS 55..... ktory mial rolete na szybie - przyznac sie! [ wiadomość edytowana przez: tomaszowski dnia 2007-02-23 20:24:03 ]

a miał jakieś nalepy które sugerowałyby ,że jest z klubu?

Cytat:
2007-02-23 20:40:37, slawekk pisze:
a miał jakieś nalepy które sugerowałyby ,że jest z klubu?

apoco ? ...ważne że miałroletem

P.S. miałem takową w granatku...nie była taka tania bo to jakiś oryginalny włoski wyrób...(z tego co pamiętam to ponad 1 m szerokości )...idealnie pasowała na całą szerokość tylnej półki i doskonale się sprawdzała prze 3 lata eksploatacji

Witam

Zamontowałem ostatnio u siebie roletę. Koszt 39 zł w NORAUTO, szerokość całkowita 110 cm, szerokość materiału wg moich pomiarów ok 90 cm.

Wygląda tak:

zamontowałem ją w ten sposób:

w dołaczonych blaszkach które docelowo miały być przyklejone do szyby wywierciłem otworki i przymocowałem je do tylniej półki w ten oto sposób :

w rolecie niby są otwory do bezpośredniego montażu bez tych blaszek, ale montaz poprzez blaszki zapewnia możliwość późniejszego demontażu roletki poprzez wyciągnięcie 2 metalowych bolców

Zakładamy teraz roletkę na przymocowane wcześniej blaszki:

następnie musimy przymocować do podsufitki blaszki, które będą trzymać rozłożoną roletę... zamontowałem to w ten oto sposób:

teoretycznie nie trzeba mocować tego za pomocą śrubki bo blaszki mają na spodniej części klej, ale dla pewności wkręciłem 2 wkręty

Tak się prezentuje rozłożona roleta wewnątrz auta:

tak wyglądało auto bez rolety:

z roletą wygląda następująco:

pozdrowionka

jakiś tydzień temuteż sobie zamontowałem taką roletę w bardzo podobny sposób. Brakuje tylko możliwości podnoszenia/opuszczania guzikiem z konsoli, ale wszystko w swoim czasie

Cytat:
2007-04-09 16:05:34, Kolber7 pisze:
Witam Zamontowałem ostatnio u siebie roletę. Koszt 39 zł w NORAUTO, szerokość całkowita 110 cm, szerokość materiału wg moich pomiarów ok 90 cm. [CIACH]

Boczne szyby przyciemnione a z tyłu roleta? Brakuje mi tu spójności, albo wszystkie zaciemnić, albo żadnej (i wtedy ew. roleta).

PS. Co do gwizdków z tyłu i ich montażu to brak mi słów

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-04-09 16:58:09, Adam4302 pisze:
Boczne szyby przyciemnione a z tyłu roleta? Brakuje mi tu spójności, albo wszystkie zaciemnić, albo żadnej (i wtedy ew. roleta). PS. Co do gwizdków z tyłu i ich montażu to brak mi słów

Tak jak podejrzewałem z Twojej strony mogła być tylko kolejna maruderska wypowiedź.... piotrek się chowa

Sorry ale przyciemnienie tylniej szyby w tanim zakładzie to ok 150 zł, boczne szyby kupiłem tanio po znajomości... nie widzi mi się na razie wywalanie takiej kwoty na ściemnienie jednej szyby... mam ważniejsze wydatki...

Co do gwizdków czep się drzewa

pozdro

Ja mam u siebie rolete w standardzie (volvo) i uwazam ze to faja rzecz, tylko mogla by byc na prad.

Cytat:
2007-04-09 17:14:36, Kolber7 pisze:
Sorry ale przyciemnienie tylniej szyby w tanim zakładzie to ok 150 zł, boczne szyby kupiłem tanio po znajomości... nie widzi mi się na razie wywalanie takiej kwoty na ściemnienie jednej szyby... mam ważniejsze wydatki... pozdro

Nie masz pieniędzy aby coś zrobić porządnie - lepiej nie rób wcale.

-----------------
czasem tu zaglądam