MotoNews.pl

Bezpieczniki w przedziale silnika ...brak??? ;o

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
osttaniop rzestal mi dzialas wentylator chlodnicy w zwiazku z czym zaczalem sprawdzac bezpieczniki :] najpierw sprawdzilem w skrzynce bezpiecznikow wewnatrz auta i bezpiecznik OK ... to chcialem zobaczyc bezpiecznik wentylatora w bezpiecznikach w przedziale silnika ;D i tutaj zdzwienie moje :o wedlug instrukcji wentylatorowi odpowiada bezpiecznik D patrze a tam nie ma ani bezpiecznika ani wtyczki zadnej ... i nie wiem dlaczego? czy to tak mialy niektore wersje czy poprzedni wlasiciel cos namieszal ??? :o

Oj raczej jakąś "podróbke" zrobił.

hym to niezle cos czuje ze bedzie kombinowania ogolnie to sa tylko 3 pierwsze bezpieczniki a dalej pusto

wg mojej rozpiski (moze inne roczniki...) to D jak diesel to swiece zarowe a F jak Ford oczywiście to jest wentylator 40/50A bezpiecznik.

noa wg mojej instrukcji jest na odwrot na D jest wentylator a na F przekaznik siwec zarowych silnika wysoko rpeznego alb to i tak nic nie zmienia bo mam tylko bezpieczniki w A B C

Jak masz miernik to juz jestes w "domu" czy to f czy D.
tak czy inaczej bez bezpiecznika wentylator bedzie stał

no tak ... tylko ze od kad kupilem auto jestt ak samo bo nic nie ruszalem tam a wentylator dzialal tylko przestal jakies 3 dnie temu ;/ wiec mysle ze on jest jakosi neczej podlaczony poprostu z tego co zauwazylem to kabl;e o wentylatora id do skrzynki bezpiecznikow wewnatrz auta a nie do tych w przedziale silnika ;/

ja tez tylko 3 mialem i wszystko grało...
teraz tylko dolozylem 4ty od szyby...