Problem z pompa paliwa ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam poloneza 1,5 gli gaznik i zastanawiam sie co mu jest... mam nadzieje ze znajde tu pomoc.
Auto stalo 2 dni normalnie przyjechalem odstawilem i wszystko bylo w jak najlepszym porzadku 2 dni temu odpalajac go na ssaniu auto normalnie zapalilo, zmniejszylem mu ssanie gdy juz sie lekko rozgrzal auto pochodzilo wcisnalem sprzeglo dalem jedynke gaz i zgaslo i juz do tej pory nie odpalilo.. mialem podejrzenie ze padla pompa paliwa bo nie podawala paliwa do gaznika wymienilem pompe naciagnalem paliwa do filtra ale dalej nic.. nie mam juz pomyslu co to moze byc auto krenci ale ma taki dziwny surowy dzwiek olej jest w normie gaznik jest suchy nie wiem czy go zalac benzyna czy jak ? ale moim zdaniem jesli bylaby to pompa to powinna pociagnac dalej benzyne skoro filtr byl zalany a ja krence i nic rozrusznik kreci kolem zamachowym jesli ktos wie czego moze byc to przyczyna to bylby wdzieczny za wszelkie rady uwagi

Paliwa do gaźnika zawsze można nalać, to wręcz podstawowa operacja przy gaźniku.
Zacząłbym jednak od sprawdzenia paska rozrządu. Jak nie chce Ci się rozbierać to odkręć korek wlewu oleju i zobacz czy się zawory ruszaja podczas pracy rozrusznika.

No wlasnie poszedl pasek.. bo sciagnalem pompe i popychacz pompy wogole sie nei ruszal dlatego pompa nie pompowala musialo zerwac zeby z paska aslyszalem ze sa 2 rodzaje silnikow jak pojdzie rozrzad to moze sie cos wiecej popsuc cos sie moze pogiac teraz nie pamietam co..rozrzadu sam nie zrobie oddalem auto do mechanika mam nadzieje ze to tylko rozrzad dzieki za pomoc