10 Kombinował ktoś z uszczelkami drzwiowymi -wymiana na lepsze? (175432/45)

Kombinował ktoś z uszczelkami drzwiowymi -wymiana na lepsze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiałem się czy można poprawić jakoś uszczelki drzwiowe tzn ich szczelność bo mimo wszystko niby jest ok ale przy wiekszych prędkościach słychać szumy.

a jestes pewny ze to uszczelki szumia?
kumpel do foesty kupił od jakiegos fiata i pasują ale zrobił to dlatego ze jego uszczelki były juz poniszczone.

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2007-02-16 14:43:10 ]

jak przystawie ucho do uszczelek czasie jazdy wtedy kieruje kto inny oczywiście to szumią ewidentnie własnie one.
Moje niby są dobre i nie zniszczone ale głosno szumią mimo wszystko, sprawdzałem też stetoskopem i tez to samo.

Tylko w jednych drzwiach tylnych jest dobrze -w miare pozostałe szumią az miło

to już wiem co mi tak gwiżdze z tyłu

Cytat:
2007-02-16 14:48:54, art13 pisze:
jak przystawie ucho do uszczelek czasie jazdy wtedy kieruje kto inny oczywiście to szumią ewidentnie własnie one. Moje niby są dobre i nie zniszczone ale głosno szumią mimo wszystko, sprawdzałem też stetoskopem i tez to samo. Tylko w jednych drzwiach tylnych jest dobrze -w miare pozostałe szumią az miło

a na zamku nie da sie wyregulowac drzwi? ustaw zamek zeby drzwi lepiej przylegaly i powinienno pomoc.

sprawć od malucha, do mkIV pasowała musiałem tylko obciąć kilka cm., a koszt nie wielki.

Sprawdziłbym jeszcze uszczelki szyb. Miałem podobne objawy i ich powodem była odwinięta do wewnątrz uszczelka szyby w drzwiach przednich kierowcy - ta pionowa przy słupku.
Pozdrawiam

A ja mam porwane uszczelki od kierowcy i troche od pasazera. Mozna takie cos gzdies barzdo tanio kupic? ;]

Jesli sa nie porwane, to mozliwe, ze wystarczy je zdjac i zalozyc ponowenie. Niedawno potrzebowalem poprowadzic kable do lampki. Musialem dostac sie pod podsufitke. Zdjalem pol uszczelki z drzwi kierowcy. Po ponownym zalozeniu, cos nie przylegalo dobrze i w 2 miejscach wialo. Chociaz przed tym zabiegiem nie bylo w ogole problemu. Po kilku dniach sciagnalem uszczelke ponownie, jeszcze raz zalozylem i szum zniknal. Chodzi o kat ustawienia tej uszczelki i jej jak najlepsze dopasowanie do metalowego profilu drzwi.

Bardzo podobny objaw jes i u mnie. Kombinoałem z dociąganiem rzwi na zamku- raczj nic to niedaje. smarowałem uszczelki silikonem żeby były miętrze- też dupa podejżewam ze są one już dość stare i troszkę "splaszczone"