MotoNews.pl

Łatwo rysujący się lakier, Pomocy!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wsyzstkich, mam duuzy problem ! Otóż mam granatowy lakier i jest strasznie porysowany (białe rysy, do podkładu ??) A to co zauwazylem mnie załamało.... Wystarczy delikatnie przeciągnąć paznokciem po lakierze i już zostaje biała rysa.... Co jest nie tak? Może jakimś środkiem trzeba czy coś, poradźćcie bo jest strasznie porysowany a nowe rysy przychodzą z łatwością. Nie przesadzam z tym paznokciem, wystraczy lekko pociągnąć po lakierze.... i powstaje biała rysa.... Pomocy!!

a próbowałes go nawoskowac?

Cytat:
2007-02-17 19:39:07, hepos pisze:
Witam wsyzstkich, mam duuzy problem ! Otóż mam granatowy lakier i jest strasznie porysowany (białe rysy, do podkładu ??) A to co zauwazylem mnie załamało.... Wystarczy delikatnie przeciągnąć paznokciem po lakierze i już zostaje biała rysa.... Co jest nie tak? Może jakimś środkiem trzeba czy coś, poradźćcie bo jest strasznie porysowany a nowe rysy przychodzą z łatwością. Nie przesadzam z tym paznokciem, wystraczy lekko pociągnąć po lakierze.... i powstaje biała rysa.... Pomocy!!

no to powiem ci tak,ze ten co cos tam grzebal wczesniej przy tym lakierze to sie nie popisal i niestety jak rysy robia sie do podkladu to nie znajdziesz jakiegos cudownego srodka ktory uleczy twoj lakier! tu pomoze tylko zerwanie starej powloki i nalozenie nowej ale nie w jakiejs szopce najtanszym kosztem bo bedzie to samo.
pozdrawiam.

To pojdzie po kosztach..... Moze hjednak jakiś doraźny środek istnieje?

up up

pewnie ktoć go kiedyś malował i go tanio zrobił

To auto z niemiec... No ale moze go i taniio zrobil ale co ja mam zrobic??

A co sądzicie o woskach koloryzujących?? Moze w ten sposob zatuszuje rysy.... a czy stworzy on powłokę utrudniająca zarysowania jak myslicie?

mam ten sam problem ;/ tzn w mniejszym natezeniu ale tez mnie to wkurza ze za kazdym myciem samochodu zostaje mi masa rysek. Nawoskuj go dokladnie mi troche pomoaga

Z g**a bata nie ukręcisz. Tu rozwiązaniem byłoby jedynie utwardzenie lakieru. A to niemożliwe. Wszelkie koloryzujące woski, kredki i co tam jeszcze to rozwiązania doraźne. Do następnego mycia. Podjedź do jakiegoś lakiernika i niech ten rzuci fachowym okiem i się wypowie, co do możliwości pracy nad tym lakierem. To nic nie kosztuje... Bo na odległość, to nawet nam ciężko wróżyć.

Auto masz w bazie czy akrylu ?

hmm .. a nie bylo to czasem jakims sprayem malowane? albo podklad jakis lipny.. bo to dziwne,zeby od paznokcia lakier schodzil ja malowalem zwyklym sprayem progi jakis rok temu i do dzis trzyma ladnie no i niestety w Twoim wypadku juz chyba nic nie pomoze.. lepiej go nie woskuj bo tylko zetrzesz lakier ..

a polerka mechaniczna ? ja to robie na wiosnę większość rysek ma zniknąć, tak mi powiedział lakiernik jak to oglądał. Koszt ~250 zł

lakier jest oryginalny (tak wskazuje miernik grubości lakieru). Moze wyprobuje ten wosk koloryzujacy