| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-02-18 13:35:35
sprawdź: - czy przy biegu jałowym po rozgrzaniu silnika jest lepiej (jeśli tak - termostat do wymiany) - temperaturę węży wchodzącego i wychodzącego z nagrzewnicy (jeśli jeden jest zimny lub dużo chłodniejszy niż drugi niż drugi - nagrzewnica lub węże do niej prowadzące niedrożne) - jeśli masz gaz to parownik może odbierać sporo ciepła z ukladu nagrzewnicy przy pewnych konfiguracjach połączeń wodnych - (mało prawdopodobne) - pada pompa płynu (słyszałem o wyżartych przez płyn łopatkach wirnika) Ja stawiam na termostat |
Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-02-18 18:36:08
A co z poziomem płynu sprawdzałeś?? Jak go bedzie zamało to taz bedzie zimno, co z temperatura , w jakiej pozycji jest wskazówka temp wody. Ja mam problem chyba z termostatem bo wskazówka mi sie dyga tak miedzy 1/4 skali a i tak leci ciepłe pow, ratuje mnie narazie karton prze chłodnicą (adaptacja z poloneza) i wskazówka jest czasem troszke ponad połową skali lecz trzeba wtedy kontrolowac temp. i w cieplejsze chwile go wysówac
A tak dla przypomnienia na tego typu watki jest dział moto/tjóning/porady [ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-02-18 18:42:37 ] |