| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Karol13 Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2007-02-18 20:42:21 jestem przciwny....
ale ma nadzieje ze jak juz zacznie to działac od przyszłego roku? i w tym sie jeszcze uda |
owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2007-02-18 20:42:55 ale dlaczego jesteś przeciwny? Jakiś argument? |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2007-02-18 20:43:33
no akurat xenony dostana niezle po dupie szczegolnie jak ktos robi krotkie odcinki i co chwila bedzie je odpalal |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2007-02-18 20:47:09 ja jezdze na swiatlach mijania calym rokiem. alternator na to mozliwe, nie ma problemu w koncu w niektorych krajach taki przepis jest i problemu nie ma.
jesli zas chodzi o zuzycie paliwa to jest niezauwazalne - testowano to niedawno chyba w Motorze. a pomysl dla mnie baja. nareszcie bedzie bezpieczniej |
owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2007-02-18 20:48:17 takie życie, mimo wszystko często zapalone światła zwiększają widoczność.
tak btw to chyba ani Karol ani Rejser xenonów nie mają w malcach |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2007-02-18 20:50:18 kurcze ludzie bardziej obciazaja auto instalacja audio (m.in. altek i akusa) i nic nie mowia... a ze swiatlami problem |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2007-02-18 20:52:12 Mi to lotto,niejestem ani przeciwny ani za tym pomysłem.Mogliby zrobic przynajmniej wyjątek przez 3 mies. (np.w okresie wakacyjnym) ponieważ wtedy przy mocnym słońcu i upałach jednak jest to zbyteczne.
Jeśli to pozytywnie wpłynie na liczbe wypadków wtedy będziemy dumni z tego co posłowie wymyślili więc dajmy im i nam sobie szanse. Życie ma się tylko jedno. |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2007-02-18 20:54:57 w sloneczny dzien gdy np miętowe autko sie zlewa z otoczeniem i leciutko swieci Ci sloneczko w oczy to swieczki w tym autku daja duzo czasu na reakcje. zadbajmy o instalacje elektryczne, poszukajmy zlych styków ktorych rezystancja przejscia zabiera nam sporo prądu i nie ma problemu. |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2007-02-18 20:56:41
albo mowimy o malczach i innych polskich wynalazkach albo ogolnie o autach. jak kazdy wie niektore auta wyposażone sa w xenony jak rownierz istnieja zestawy hid na kazda zarowke wiec i nawet w malczu moga one byc.... mnie osobiscie ten przepis bedzie zwisal obok wlewu lpg bo i tak po zimie nawyk wlaczenia swiatel pozostaje przez pewien czas wiec czy caly rok czy nie jeden ptaszek. trza sie bedzie przyzwyczaic i ogolne lamentowanie na forach nic nie pomoze |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2007-02-18 21:31:37 hahaah wzrosnie bezpieczenstwo na drogach - dobre sobie. nic to nie da, jestem przekonany. zobaczcie na inne kraje europejskie i liczbe wypadkow i ofiar - gdzie jest ich duzo duzo mniej niz u nas i wtedy zadajcie pytanie czy w tym kraju jest przepis jezdzenia caly rok na swiatlach - w 90% odpowiedz bedzie NIE.
Wzrost bezpieczesntwa nie bedzie poprzez wlaczanie swiatel, tylko przez zmiane mentalnosci polskich kierowcow, przestrzeganie ustalionych predkosci i znakow, nie myslenie - ze mi nic nie grozi i ze kazdy jezdzi do pupy tylko ja swietnie, no i wkoncu poprawa jakosci polskich drog. swiatla nic nie dadza - takie moje zdanie. |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2007-02-18 21:34:41 ot, zasciankowe myslenie. nie zapale, bo mi ktos narzucil i sie prund zuzyje. zdejmijmy pasy, wylaczmy poduszki, postulujmy o zniesienie swiatel na skrzyzowaniach. |
Try3ek F&F Sympatyk bmw e30, mondeo ST220 Luboń | 2007-02-18 21:35:08 ja mam prądnice i jakiś wielkich problemów nie mam w jeździe zimą, na światłach, na trasie tak zawsze właczałem, problemu nie będzie a zawsze bedzie sie milej jeździć jak będzie nas i innych widać |
kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2007-02-18 22:04:02 a mnie denerwuje to ze w tym chrym kraju albo cos jest niedozwolene (zakazane) albo narzucone odgornie (nakazane)
p.s. jaki to ma realny wplyw na bezpieczenstwo? a jakmi wplyw na wplywy z mandatow ![]() |
mmost F&F Wolny Słuchacz :) malec Gdynia | 2007-02-18 22:10:04
skandynawowie obliczyli, ze po wprowadzeniu tego przepisow u nich ilosc wypadkow spadla o 9%!!!!!!!!!! kaman, a to przeciez nic nie kosztuje |
bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2007-02-18 22:16:57
jechales goorku kiedys droga i z przeciwka miales slonce i sznur samochodow ???? wszyscy na swiatlach i jeden miedzy nimi bez ????? ja tak mialem kiedys nieprzyjemna sytuacje, wydawalo mi sie ze w kolumnie aut z przeciwka jadacych jest luka i zabralem sie za wyprzedzanie, reszty chyba nie musze pisac. tak samo jest jak jedzie pojedyncze auto z przeciwka. szybciej zobaczysz takiego na swiatlach niz bez. |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2007-02-18 22:27:53 Ja tam nie mam nic naprzeciwko. I tak cały rok zapodaję na światłach mijania..
O co wam chodzi tak naprawdę??? O te kilka mililitrów benzyny na sto kilometrów??? O dwie żarówki na rok??? Czy Wy tak tylko ze zwykłej polskiej przekory musicie ponarzekać??? I uwierzcie: TAK JEST NAPRAWDĘ BEZPIECZNIEJ!!! Wiem, że włączone światła nie poprawią stanu nawierzchni na polskich drogach. Wiem, że nie wyprostują beznadziejnie wykonanych zakretów, które jakoś się pochylają nie w tę stronę co powinny. Wiem, że nie pozbawią nas beznadziejnych rond, skrzyżowań i innych utrudnień w ruchu jakie nam zgotowali nasi drogowcy rodem z PRL-owskich filmów a'la Bareja. Wiem również, że włączone światła nie przemówią do rozsądku wariatowi, który usiadł za kierownicą samochodu i zamierza zabrac kilka istnień ludzkich do grobu. Ale jeżeli będę widoczny w słoneczny dzień dla innych uczestników ruchu pomimo świecącego im w oczy slońca to moim skromnym zdaniem warto było kupić te dwie żarówki i te kilka litrów benzyny rocznie. Ot co myślę szczerze... POKÓJ |