Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-02-19 16:41:52 wlasnie wrocilem od wulkanizatora ;/
ale po kolei cos mi zaczelo bic lewe przednie kolo wiec pojechalem na wulkanizacje kolo zdejmuje kolo i daje na maszyne obraca a tam wielki guz na srodku opony i oplot z boku wystaje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze ze w pore pojechalem i nic sie nei stalo.... ![]() |
![]() ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2007-02-19 16:51:03
heheh dobry zarcik... ![]() |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2007-02-19 17:14:49 Trzeba być nieźle zdesperownym, aby na czymś takim jeździć.
![]() Kobar |
![]() ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2007-02-19 17:47:56
no no pod tym wzgledem to popieram do przodu to jako tako ok... gorzej jak hamowac trzeba... |
![]() Dicer A3 & Voyager B-stok | 2007-02-19 17:55:08 Jedno trzeba im przyznać, na śniegu ciągną jak ruska dziw*a za dolary ![]() Co do hamowania to totalna porażka, mało tego nawet czasami na mokrym jest ciężko ruszyć ale na śnieg rewelka ![]() Mam takie 2 noofki na tyle i nie było bata żebym gdzieś nie przejechał tej zimy, a poprzedniej pary razy się zdarzyło ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-02-19 18:30:08 Ja nie kupie więcej żadnych polskich opon ![]() Mi w podobny sposób wybąblowały się Kormorany, tyle, że letnie ![]() |
![]() pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2007-02-19 19:12:33
Nie przsadzajmy z tym podejściem że wszystkie polskie opony są do kitu. Mam od dwóch sezonów Fulda Diadem Linero letnie made in Poland i są ok. Ale fakt że zimówki kupiłem Sawa (słowackie), gdyby jednak w podobnej jakości i cenie były polskie, to kupiłbym polskie |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-02-19 20:50:19
Frigo 2 nie robią w Polsce... ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-02-19 20:59:31 Ja mam komplet Frigo z bieżnikiem S-30.Przeżyły 2 esperaki i teraz jeżdżą na Nubirze.I odpukać nie miałem z nimi żadnych kłopotów.I jak pisze Dicer są idealne na śnieg czy błoto pośniegowe.Jak się mieszka na wsi to są super,ale w mieście ![]() ![]() |
![]() Dicer A3 & Voyager B-stok | 2007-02-19 21:51:11
Jak bym miał przedni napęd to nawet u mnie na wsi bym się bał na tym jeździć ![]() Ale co ciekawe to trzymanie boczne mają całkiem OK, a tego najbardziej się obawiałem, że mi będzie dupa na zakrętach uciekać (na mokrym) Widziałem jakiś niezależny test opon - za holere go teraz nie mogę znaleźć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-02-19 22:13:00
FRIGO S-30 to Frigo 1 z klockami ![]() |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2007-02-19 22:15:27 Jako ekspert od WSI chcialem powiedziec ze mam juz 5 sezon Debice Frigo - żadnych bąbli itp. nie mam.
Zaspy tne jak burza nawet te do 80cm wysokosci ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-02-19 23:39:59 Zacznijmy od tego, że kol.Jabłuszko nie podał wieku i przebiegu swoich opon. Bo jeśli chodzi o wiek, to mnie 2 lata temu (miała 7 lat) wybąbliła się oryginalna Kumho. Pozostałe trzy (jedną wywaliłem) są do dzisiaj eleganckie. I jaki z tego wniosek... żaden!
A z oponami jest tak jak z bankami. Wszystkie są do du*y, ale jedne mniej, a drugie bardziej. |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-02-20 14:20:36 ja dębice z klockami wspominam bardzo miło i powiem szczerze, że jak mi się skonczą te opony co teraz mam ( z przodu fulda z tyłu ceat) to prawdopodobnie zakupie klocki... nic się tak dobrze nie trzyma na kopnym śniegu czy błocie, co ciekawe tez kiedyś czytałem jakiś test opon i debica wyszła jako jedna z lepszych na kopnym śniegu i jako najlepsza na błocie pośniegowym ( jako ciekawostke podam że rajdowcy używają klocków dębicy jako opon na luźne naiwerzchnie) niestety okazała się mizerna na ubitym śniegu i chyba najgorsza na lodzie...
ale cóż nie ma ideału... |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2007-02-20 23:37:31 Mam frigo 2 w esperaku i barumy polarisy w volvo, jakbym mogl to bym je zaminil bo debica jest o niebo lepsza na sniegu. Zadnycj guzow naszczescie nie maja ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2007-02-22 19:19:15 A co tam marka opon ![]() Dzisiaj lansowałem się Mondeo po zaśnieżonych łódzkich drogach i sprawdziło się twierdzenie, że węższa opona ma lepszą przyczepność ![]() ![]() ![]() ![]() W tych warunkach liczyła się tylko trakcja, bo czas przyspieszenia do setki możnaby zaliczyć do emerytury ![]() |