Maglownica jeszcze raz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu zastanawiałem sie z wami wspolnie na forum co mi tak stuka z przodu. Jest coraz gorzej doszlo do tego ze gdy podczas gdy w zakret wchodze z naglym nacisnieciem hamulca slychac taki dziwny trzask. Zlapalem za maglownice a ona lata. Zaczalem krcic fajera na wylaczonym silniku napiernicza jak nie wiem co wlasnie cos w okolicy kolumny lub maglownicy, biorac pod uwage to ze maglownica lata po chwyceniu jej obstawiam ja. I teraz tak jak jest z regeneracja ile ona mnie moze wyniesc i czy sie oplaca. Mam wspomaganie i czy ktos zna jakis warsztat w warszawie ktory dobrze i w miare tanio to robi??

Cytat:
2007-02-20 22:00:21, misiekwwa pisze:
czy ktos zna jakis warsztat w warszawie ktory dobrze i w miare tanio to robi??

"takie rzeczy to tylko w Erze"

Cytat:
2007-02-20 22:00:21, misiekwwa pisze:
Od pewnego czasu zastanawiałem sie z wami wspolnie na forum co mi tak stuka z przodu. Jest coraz gorzej doszlo do tego ze gdy podczas gdy w zakret wchodze z naglym nacisnieciem hamulca slychac taki dziwny trzask. Zlapalem za maglownice a ona lata. Zaczalem krcic fajera na wylaczonym silniku napiernicza jak nie wiem co wlasnie cos w okolicy kolumny lub maglownicy, biorac pod uwage to ze maglownica lata po chwyceniu jej obstawiam ja. I teraz tak jak jest z regeneracja ile ona mnie moze wyniesc i czy sie oplaca. Mam wspomaganie i czy ktos zna jakis warsztat w warszawie ktory dobrze i w miare tanio to robi??

Na allegro był gość który sprzedawał nowe maglownice ze wspomaganiem za ok 500pln...więc regeneracja raczej się nie opłaca. Trochę trzeba się nagimnastykować przy wymianie.

Ja wymieniałem na używke .Kupiłem od gośca z allegro ,i tak jak zapewniał była w idealnym stanie(jeżeli można powiedzieć tak o używanej rzeczy) Zapłaciłem 220 zł za magiel a za wymiane 100 zł .
Miałem ją wymienic sam ale dostęp jest tak paskudny że zrezygnowałem .

U mnie tez troche stuka na dołkach skubana ale olac ją jak ona kosztuje taki majątek 500 zł to troszke sporo no i jeszcze olej nowy by sie przydał wiec ja sobie odpuszczam.

Cytat:

Zlapalem za maglownice a ona lata.
Cytat:

to znaczy ze sie poluzowała? czy jak. Mieliśmy taki przypadek ze sie poluzowała i tłukło niemiłosiernie. Tłuką jeszcze tulejki na wachaczach i górne mocowanie mcpersona. To ostanie najlepiej oblukać gumy od góry pod maską czy nie ma pęknięć 2 podnieść do góry autko i poszarpać kołem i mcpersonem za sprężyne.

Pozdrawiam Mnet

Cytat:
to znaczy ze sie poluzowała? czy jak.

Znaczy ze jak ja chwyce w reke to tak jakby byla odkrecona na tych gumach cala lata. Orientowalem sie w kilku warsztatach ceny od 600 do 800 zl jedni daja 4 miesiace gwarancji inni 6 a jeszcze inni 12 miesiecy. 800 zl to cena z wyjeciem i z wlozeniem. Powiedzcie mi co oni tam regeneruja znaczy co wymieniania lub szlifuja???

Cytat:
2007-02-23 18:22:40, misiekwwa pisze:
Znaczy ze jak ja chwyce w reke to tak jakby byla odkrecona na tych gumach cala lata. Orientowalem sie w kilku warsztatach ceny od 600 do 800 zl jedni daja 4 miesiace gwarancji inni 6 a jeszcze inni 12 miesiecy. 800 zl to cena z wyjeciem i z wlozeniem. Powiedzcie mi co oni tam regeneruja znaczy co wymieniania lub szlifuja???

Jeżeli nową masz za 500 zł i wymieniasz ją za 100 to razem masz 600 zł ,,a Ty chcesz za regenerowaną dać 800?

To pokaz mi nowa do 1,5 ze wspomaganiem za 500 zl. dzwonilem po sklepach ceny od 1800 do 3000 .

Cytat:
2007-02-23 18:44:20, misiekwwa pisze:
To pokaz mi nowa do 1,5 ze wspomaganiem za 500 zl. dzwonilem po sklepach ceny od 1800 do 3000 .

Prosze 520 zł

to jestem w szoku. Wezme ja chyba na 90%

No to troche przyinwestowałem w swoje auto kupiłem tą maglownicę nową z allegro drążki kierownicze z końcówkami, kompletny rozrząd i kompletne sprzęgło plus wysprzęglik. od soboty biorę się za remont

Jak dla mnie cena rewelacyjna . Nie opłaca się w takim razie regenerować.

Mam juz maglownice dzis mi ja dostarczono. Teraz pytanie czy tam sa jakies gumy do montazu ?? I jak sie fachowa nazwywaja ?? Czy ktos moglby podac mi nr katalgowy??

I jak się skończyły Twoje przejścia. Ja też namierzyłem stuk w przekładni no i luz. Mam maglownicę od tego samego gościa i na razie planuje się wybrać do Pana Sławka (ale 200zł dodatkowo pęknie) - wymieniałeś sam? Jak poszło?

jeszcze nie wymienialem ale mam juz umowiona wymiane tez u Pana Sławka ale w Sulejowku tam serwisuje. Ja wymieniam odrazu z drazkami. za 150 zl

Oo, to lepiej - podrzuć namiar w sumie też nie mam daleko...Godny zaufania?

pzdr
Maciek

Cytat:
Oo, to lepiej - podrzuć namiar w sumie też nie mam daleko...Godny zaufania?

Rob ie od roku u niego wszytsko kiedys jezdzilem i na Danusi do Moto-Koru do Pana Sławka ale od mniej wiecej roku wszytsko robie u niego. Bardzo uczciwy człowiek i nie ma dużych cen jak na robocinzę. Ostatnio robilem sprzeglo u niego a teraz bede robil magiel potem rozrzad. Jest jeden minus ma zajebiste dlugie terminy oczekiwania kolo 3 tygodni ( tyle ma klientow ). Sulejowek ul. Reymonta 111 tel. na prv ci wysle