Wysoko tonówka z HI-ENDu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Co powiecie na takie głośniki wysoko tonowe w Escorcie

heehhe ... wyglada jakby ktos jablko zostawil na podszybiu i zapomnial o nim

Faktycznie trochę większy od normalnie montowanych ale za to gra super, no i w drzewie to pasuje do deski

Moim zdaniem, mino drewnianej obudowy, nie wygląda to najładniej. Wyraźnie widać dziury między kokpitem, a obudową. Jakby to było dostrugane do krzywizny deski, to efekt końcowy byłby całkiem inny.

Ja pominę kwestię estetyczną, to jest efekt końcowy?? Bo jak tak to ukierunkowanie tweeterów jest złe.

Odnośnie do strugania do krzywizny kokpitu, to myślałem o tym ale są to głośniki zaadaptowane z dużych kolumn domowych i nie chciałem ich deformować.

Odnośnie ukierunkowania tweeterów to faktycznie nie są ukierunkowane zgodnie ze sztuką ale wynikło to z ich budowy (nie kopułka a tuba) i zostało ustalone przez testy odsłuchu.

Głośniki domowe NIE NADAJĄ się do zastosowań car audio. Inne warunki pracy, inne pojemności przestrzeni, a co najważniejsze inne warunki klimatyczne pracy. W aucie masz okrutne skoki temperatury: od minus kilku w zimie, do plus kilkudziesięciu w lecie, skoki wilgotności... Nie pożyje długo taki głośniczek...
Obudowa drewniana też może reagować na nagrzewanie poprzez szybę i porozłazić się...

Dokładnie jak pisze Blazey, nie adoptuj (chyba że już za późno) z domowych...

A ja może troche ot

Ktoś ma może jakiś artykuł, jak krok po kroku zrobić sobie takie boczki na tweetery A może można je gdzieś kupić ? Było by jeszcze lepiej

BadKENNY: ważne rzeczy dwa razy
Już kiedyś o tym pisałem. Poczytaj tu:
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=172968&c=190&f=20

nie wiem co sie dzieje, to przez tą przerwę i zawieszenie konta. Wysyłam posta jako FEFK User i Sypatyk