MotoNews.pl

Programowanie CB Radia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z CB Radiem. Mianowicie nie dawno dostałem od dziadka CB Radio. Podłączyłem je, wszystko ładnie chodzi, lecz mam problem z zapisaniem stacji, ponieważ za każdym razem gdy je wyłączam i włączam automatycznie ustawia sie kanał 9. Co mam zrobić aly po właczeniu automatycznie był ustawiony kanał 19? CB jest podłaczone pod zapalniczke, wiec za kazdym razem gdy wyciągam kluczyk, samo się wyłącza. Model tego radyjka to Cobra 10 Plus. Prosze o pilny kontakt. Mój nr gg to: 4170400 Pozdrawiam! Szerokości, bajo!

Cytat:
2007-02-21 18:49:13, chlopak1988 pisze:
..... Co mam zrobić aly po właczeniu automatycznie był ustawiony kanał 19? CB jest podłaczone pod zapalniczke, wiec za kazdym razem gdy wyciągam kluczyk, samo się wyłącza. ....

A moze podaj na stale zasilanie

Musisz odlaczyc od staly prad zeby podtrzymac amiec, chyba ze ten model tak ma ze ustawia sie automatycznie na ratunkowy

A jeszcze mam pytanie, czy moge podłączyć jako antene do CB Radia, antene zwykłą samochodową? Mam Opla Astre Classic Sedan i czy po podłączeniu do niej CB, też bedzie dobrze ściagało fale? Czy lepiej zamiast niej zamontować od CB i podłączyć radyjko zwykłe? Jest wogóle taka możliwość?

kolgo do zwykłej anteny jak podłączysz radyjko to pujdzie ci z dymem.inna jest rezystancja czy coś w tym stylu.najlepiej nie robić takich wynalazków i kupić sobie anenkę do CB

Cytat:
2007-02-21 20:19:07, chlopak1988 pisze:
A jeszcze mam pytanie, czy moge podłączyć jako antene do CB Radia, antene zwykłą samochodową? Mam Opla Astre Classic Sedan i czy po podłączeniu do niej CB, też bedzie dobrze ściagało fale? Czy lepiej zamiast niej zamontować od CB i podłączyć radyjko zwykłe? Jest wogóle taka możliwość?

]

Do słuchania możesz podłączyć nawet kawałek drutu. Jeśli zaczniesz nadawać to spalisz radio (końcówkę mocy), do tego musi być antena CB i do tego odpowiednio zestrojona.