Aparat zap³onowy metaliczny d¼wiêk

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Witam
Mam taki dziwny objaw jak samochodzik jest zimny po odpaleniu z aparatu zap³onowego dochodzi dziwny metaliczny d¼wiêk do¶æ g³o¶ny, gdy omesia siê rozgrzeje metaliczny d¼wiêk znika i pojawia siê dopiero gdy ca³kiem silnik ostygnie. Niestety ma³o mam wiedzy na temat aparatu zap³onowego mo¿e kto¶ mia³ ju¿ taki objaw i doradzi co to mo¿e byæ i jak siê tego pozbyæ.

Moja bryczka to Omesia A 2.6i CD 1992r.

HEHEHEHEH problem rozwi±zany gdy zdejmiemy kopu³kê ujrzymy palec a pod palcem t± oto specjaln± zas³onkê:

która niestety z biegiem czasu straci³a ko³nierz co spowodowa³o przekrzywienie i tarcie o palec. Po wyjêciu os³onki cisza cisza cisza .

A teraz pytanko czy mo¿e kto¶ wie gdzie mo¿na dostaæ tak± os³onkê (pomijaj±c szrot staram siê kupowaæ nowe czê¶ci jeszcze mnie staæ ) i ile oczywi¶cie to morze kosztowaæ?. (a¿ sie boje jechaæ do serwisu opla).

[ wiadomo¶æ edytowana przez: Ediks dnia 2007-02-23 10:55:13 ]

Nie wiem czy w Grójcu jest,ale w Raszynie tak.
Wbrew przekonaniu ze ASO jest drogie,cena mo¿e ciê pozytywnie zaskoczyæ.Spisz sobie nr z ko³nierza,a jak nie u nich to byæ mo¿e w boschu.

Ok dziêki zaraz wyruszam do Raszyna.

odgrzewam kotleta.

youngtimer C30SEJ
na wolnych obrotach s³ychaæ rzê¿enie/ha³as taki podobny do ha³asuj±cej rolki który wydobywa siê z aparatu zap³onowego.
stetoskop podaje silne wibracje przy³o¿ony do korpusu aparatu.
teraz pytanie.
tam jest jakie¶ ³o¿ysko toczne wymienne, czy ca³o¶æ na tulejach ¶lizgowych jest ³o¿yskowana?
da siê do rozebraæ bez prasy i innych profi wynalazków?
szukaæ ju¿ nowy/inny aparat?

[ wiadomo¶æ edytowana przez: MEGA_3 dnia 2010-09-16 11:19:46 ]

jest tulejka ¶lizgowa, wystarczy ¿e wytoczysz tak± z br±zu B101
z rozbiorem nie ma ¿adnego problemu, tulejkê wybijesz
jaki¶ czas dorabia³em u siebie