Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maskekk 1,5 wwa | 2007-02-24 10:42:47 Nie zaciaga sie w zimie recznego na postoju |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-02-24 11:50:33
gowno prawda ![]() mam nowa linke od pół roku i nigdy nie zamarzł mi ręczny. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-24 11:56:02 Jakoś tak ...inny jezdem ? ![]() ![]() Staram się ograniczać jedynie po jazdach w jakiejś chlapie czy innych deszczowych warunkach , jak wiem że potem można spodziewać się mrozu a auto ma stać kilka godzin. W poprzednim autku...BARDZOOO...pomogło , przy zmianie linki ręcznego ...."ponadnormatywne", dokładnie nasmarowanie nowej linki (przed montażem) miksturą ze smaru i oleju. W każdych warunkach hamulec ręczny był potem "bezpieczny" ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-02-24 12:04:32 A u mnie ręczny zawsze działa.
Smochud stoi pod chmurką. Nawet zwszłej zimy, kiedy mrozy były -30*C zaciągałem i wszystko było git. ![]() Jak to możliwe? Ha! Nie każdy pamięta o tym, że szczęki należy przesmarować w miejscach po których ślizgają się na płycie. Przy okazji pasuje też trochu pyknąś smarem w miejscach ruchomych. Oczywiście nie smaryjemy bębnów ![]() A linka ręcznego też często rdzewnieje z tego, że nie pracuje!!! I oczywiście tak jak pisał Bogdan można dodać oleju do linki ![]() |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2007-02-24 16:20:25 Smarować starą linkę, szkoda czasu lepiej wymienić na nową. Ta sama robota. Koszt zakupu ok. 40 PLN i jak pisali przedmówcy używać i jeszcze raz używać hamulca ręcznego bez wzgledu na aurę zewnętrzną. Posłuży nam dłużej będąc w dobrej kondycji.
Ja kupywałem TU |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-02-24 16:57:47 Wczoraj widziałem, jak kobieta wyjeżdżając z parkingu jedzie z zablokowanymi tylnymi kołami punciakiem. Bidulka nie wiedziała co się dzieje - wszystko działo się na nawierzchni pokrytej lodem. Na szczęście zanim wyjechała na drogę zorientowała się że coś jest nie tak i zatrzymała się, dalszego ciągu tej przygody nie widziałem |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-02-24 22:43:55 A ja nie mam ręcznego już z pół roku. Ostatnio kupiłem linkę, ale nikomu nie chce się jechać na wymianę. |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2007-02-28 08:32:02 Mialem to samo - linka do wymiany.
Wytarla sie i podrdzewiala w pancerzu. i po mroznej nocy kochana ruda zczepiala linke z pancerzem i tyle. |
jarecki124 Daewoo Espero Łódź | 2007-03-05 22:33:25 Zgadzam się z przedmówcami, zima i zaciąganie ręcznego to nie idzie w parze ,znam to z autopsji ,z resztą każdy dobry mechanik ci to powie. |