MóJ ESSI OSZALAł MKVI PALI JAK SMOK RATUNKU!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ZALAłEM TA BESTIE DO PEłNA .............ZGADNIJCIE ILE MI PRZEJECHAł NA PEłNYM ZBIORNIKU 55 LITRóW PALIWA DOBREGODOBREGO NA SHELLU TANKUJE A WLAłEM MU V-POWER ---400 KILOMETRóW--- ---400 KILOMETRóW--- -----RATUNKU ZEźRE MNIE Z KOPYTAMI----
silnik 1.6 16v kombi

[ wiadomość edytowana przez: loko0000 dnia 2007-02-25 21:53:27 ]

Jaki masz silnik??

Ja przy wplywie gotowki przymierzam sie do sprawdzenia paliwozernosci, podejrzewam, ze wyjdzie mi tak jak u ciebie. przeklete 1.4 :/

sprawdz sondę lambda ,ona głównie odpowiada za dawkę paliwa ,do sprawdzenia też czujnik temp. cieczy chłodzącej dający informacje do kompa .Może daje sygnał ze silnik jest ciągle zimny i jezdzisz na "ssaniu"

napisz gdzie zrobiłes te kilometry jak tylko miasto i ostra jazda na bardzo krótkich dystansach to 13.7 l przy takiej temp otoczenia to jest możliwe do wykonania

silnik mam 1.6 16v kombi
jezdze glownie po miescie no ale zeby tak tyle odrazu chłapał

[ wiadomość edytowana przez: loko0000 dnia 2007-02-25 20:27:24 ]

14l/100km??
mało to nie jest, ale jak padł mi termostat to na miescie miałem 20l/100km. Teraz jak sprawdziłem średnie spalanie - 400km na miejscu, ale poza miastem - auto się nie bardzo zdążyło zagrzać i około 70km na trasie - i o dziwo wyszło 9l/100.
Jeszcze krokowca musze wyczyścić i sie wtedy zobaczy.

20l100 niezle ci łykał....termostat moge wymienic a krokowiec czy jak tam to co??acha ale auto mi grzeje dobrze iszybko wiec to moze nie termostat chociaz kij wie!!!