MotoNews.pl

Ciężko biegi wchodzą na zminym silniku, później ok.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Mam mały uciążliwy problem. Jak postoi trochę na mrozie to ciężko biegi się wrzuca, właściwie wszystkie. Jak się trochę rozgrzeje to wszystko wraca do normy, no może nie wchodzą tak lekko jak koledze w fieście, ale miał tak od początku jak go kupiłem.
Co może być przyczyną - olej?
Ma ktoś jakiś pomysł?

to ze po staniu np przez nocke na mrozie biegi ciezko wchodza oznacza ze zamarza olej w skrzyni jest to normalne zjawisko...a moze sie myle ?

to nie jest normalne zjawisko tylko nieodpowiedni olej w skrzyni

Cytat:
2007-02-24 21:55:53, Darek pisze:
to nie jest normalne zjawisko tylko nieodpowiedni olej w skrzyni

tej wuja teraz to mnie zmartwiles na maksa
w sumie fakt z maluchem nie mialem takich problemow ale nawet teraz przy kilku stopniowym mroziku jak odpale autko to zaczyna samo jechac do przodu

czyzby mnie tez czekala wymiana oleju w skrzyni :>

A ile kosztuje wymiana oleju w skrzyni b?

ja uwazam że przy kilkunastostopniowym mrozie każdemu z nas biegi wchodzą ciężej rano i nie jest to wina oleju choć nie wiem co masz tam wlane ale po prostu mamy zimę i tyle .W robocie mamy kilka nowych samochodów i tez jest w nich różnica w pracy skrzyni po całej nocy na mrozie

dokladnie to nie znaczy ze zly olej -on po prostu gestnieje na mrozie i nic wiecej. Kazdy olej w mrozie gestnieje i na to nic nie poradzisz

Jaką mamy zimę -10 przy tej temperaturze problemy z wrzucaniem biegów bez przesady nigdy tego nie miałem a auto nieraz stało pod chmurką , możliwe że masz nieodpowiedni olej wlany

to czego ten "twoj sasiad" panike nam tu sieje

oczywiscie,ze jest to normalne zjawisko. Ja mam tak samo a olej jest u mnie nie zmieniany od nowosci,czyli raczej dobry.