Wysokie obroty i akumulator.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Wczoraj ładowałem akumulator, ładował się całą noc. Po założeniu odpalił bez problemu jak powinno być. Ale zbyt długo trzyma na wysokich obrotach również podczas jazdy. Nawet gdy stoję i wcisnę na chwilę gaz to bardzo powoli schodzi z obrotów. Przed ładowaniem tego nie było ale w zeszłym roku jak ładowałem aku to miałem podobną sytuację która unormowała się po ok dwóch tygodniach. Czy jest to wina naładowanego akumulatora czy coś innego ma na to wpływ?

jeżeli masz komputer i ładowałeś na odłączonym akumulatorze od instalacji to wykonaj- restart komputera

Ok. Ale jeśli możesz to powiedz jak to zrobić. Nie jestem aż tak dobry w tych sprawach. Z góry dziękuję

Ty nic teraz nie mżesz zrobić jedynie czekać jak od nowa ustawi się komputer

musisz zaprogramowac komputer, opis gdzies jest na forum zawarty poszukaj w postach "reset kompa"

Po odpaleniu 2 min na wolnych obrotach.
Potem 7 min obroty około 1200/min lub przejechać 8 km.
Tak pisze w książce o ile dobrze pamietam.

Chciałem zresetować komp. Sprawdzałem w książce ale jest niejasno napisane więc nie znalazłemjak mam to zrobić. Spróbuje to co napisał Fedor a jak nie podziała będe dalej szukał.

Siema!

W celu resetu musisz odlaczyc aku na jakis czas (godzina wystarczy) a potem - w celu zaprogramowania - zrobic tak jak pisze Fedor.

Pozdro.