"Xenony" z hipermarketu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jako ze obowiazuje caloroczna jazda na swiatlach postanowilem sobie kupic niebieskie zarówki, ale jestem ciemny w tym temacie gdyz nigdy nie mialem. M oje wymagania sa takie, żeby po włączeniu lamp światła były niebieskie, takie xenonowoate No i najwazniejsze żeby dobrze świeciły, najlepiej lepiej niż zwykłe.

I w Carrefourze są jakieś nie wiadomo jakiej Firmy chyba Grand Prix za 17,99 2 szt. Czy jest to coś warte, czy nie?
Może ktoś sie wypowie, jakie żarówki kupić żebym uzyskał zamierzony efekt ? Pozdrawiam

Te niebieskie żarówki swiecą dużo słabiej niż zwykłe. Noca mało co widać. Nie wiem jak prawnie wygląda wogóle używanie takich żarówek.

Nie wolno używać takich żarówek z tego co mi wiadomo chyba że są one oryginalnie zamontowane w fabryce.

PHILIPS - BLUE VISION poszukaj na allegro

swego czasu Zielak mial dobre porownanie w swoim bolidzie -jedna zarowka BlueVision Philipsa a druga jakas "marketowa" jego okreslenia to nei zapomne haha caly zielak

Jezeli chcesz miec ladne swiatlo i dobrze widziec to zainwestuj w Philipsa -wada jest to ze przepalaja sie czesciej niz zwykle zarowki -ale cos za cos....

A ma ktoś takie ząrówqki zamontowane? może jakieś zdjęcia jak to wygląda i jak świeci?

Cześciej się przepalają? tzn ?

w wątku darasabb było porównanie zarówek bluevision i zwykłych
EDIT
pozwoliłem sobie zapozyczyc fotke z jego watku

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2007-02-25 16:47:10 ]

W sumie troche jaśniejsze swiatlo. Jakies jeszcze fotki

Za ta diekuje

zwykłe

philips

To mnie przekonało

albo kup ksenon bo to nie ma porownania nawet z Philips BlueVision

Dzisiaj koło 23 wrzuce ci zdjęcia moich ala ksenonów. Moim zdaniem sa lepsze niż Philips blue vision. Dużo lepiej oświetlają w dzień a w nocy to wrażenie jak na drogowych bym jechał.
Jak coś to uderz na prv albo gg 2470612 to wysle ci fotki w dużej rozdzielczości abyś zobaczył dokładnie co i jak.

Cytat:
2007-02-25 17:33:58, ---Edi--- pisze:
Dzisiaj koło 23 wrzuce ci zdjęcia moich ala ksenonów. Moim zdaniem sa lepsze niż Philips blue vision. Dużo lepiej oświetlają w dzień a w nocy to wrażenie jak na drogowych bym jechał. Jak coś to uderz na prv albo gg 2470612 to wysle ci fotki w dużej rozdzielczości abyś zobaczył dokładnie co i jak.

100watt zaróweczki ? wrazenie jakbys na drogowych jechał ? mam nadzieje ze sie myle, a jak mam racje, i masz zamontowane 100Watt, to nie chce sie w nocy mijać z Twoim autem...

Cytat:
2007-02-25 17:33:58, ---Edi--- pisze:
Dzisiaj koło 23 wrzuce ci zdjęcia moich ala ksenonów. Moim zdaniem sa lepsze niż Philips blue vision. Dużo lepiej oświetlają w dzień a w nocy to wrażenie jak na drogowych bym jechał. Jak coś to uderz na prv albo gg 2470612 to wysle ci fotki w dużej rozdzielczości abyś zobaczył dokładnie co i jak.

czekam

kup tungsram + 60%
naprawde daja rade (20zl), a philipsy to chyba jesli zalezy ci koniecznie na niebieskiej poswiacie, bo biarac pod uwage cene, moc swiecenia i ze dosc czesto sie pala sa dosc przecietne
(szkoda, ze nie zrobilem foto jak mialem jedna wlozona standard a druga tungsrama)

nie polecam wsadzania mocniejszych, jak np 100W, bo moze sie "cos" sfajczyc

[ wiadomość edytowana przez: radekbox dnia 2007-02-25 17:59:40 ]

Fryszard, oczywiscie philipsy sa lepsze, ale Twoje zdjęcia maja różne parametry naświetlania. Aby zdjecia odzwirciedlały naprawdę stan rzeczywisty, tło, tam gdzie nie dochodzi śwaitło samochodu (np śwaiatło okien w dalekim domu w poblizu srodka fotografii) powinno być takie samo, a tak nie jest . Tło drugiej fotografii jest wyraznie jaśniejsze. Więc jak jest różnica naprawdę?

[ wiadomość edytowana przez: Mirekm11 dnia 2007-02-25 18:26:01 ]

Używałam jeszcze niedawno takie "pseudo xenony" z "niebieską poświatą", koszt ok. 30 zł/kpl w markecie Coś a'la te Dopiero jak zaczęłam dużo jeździć wieczorami na trasie, szybko postanowiłam się ich pozbyć dla swojego (i nie tylko) bezpieczeństwa. Widoczność po prostu beznadziejna.
Teraz jeżdzę na zwykłych Philipsach Premium.

jesli juz to tylko firmowe żarówki:philips,osram itp.!!!jednak xenony to i tak nie będą .bardziej polecałbym zakup żarówek białych(nie żadnych blue)+20,30,40%(rózne bywają)mocniejszej wiązki świetlnej.naprawde mocno i jasno świecą!i co najważniejsze przy takim samym poborze prądu.pozdrawiam

a co jednak weszło to ze cały rok na swiatłach jezdzić trzeba??

Zależy mi jednak na niebieskiej poświacie b o bardzo mi się to podoba Widać to w dzień, ze są niebieskie a w nocy jak za kimś jakde to można sobie pomyslec ze to jakis wypas z ksenonami i sie usuwają

Więc zważywszy na moje (moze wiesniackie) potrzeby co w koncu radzicie? Oczywiscie nie chce tylko wygladu a jasnego świecenia

Tak, weszło ze światła obowiązkowe cały rok