Zamki w Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie jak tam z waszymi zamkami w Espero.
Ja juz dawno nie moge otw. bagdznika z kluczyka - tylko dzieki guziczkowi . To samo sie stalo po tej zimie prawe dzwi jak mi zamarzy w sylwestra i jak je rozmrazalem to cos pewnie zepsulem i teraz nie chca dzialac, wiec pozostaly mi tylko lewe, otweiraja sie i mam nadzieje ze jeszcze dlugo beda sie otwierac.

Co mam zrobic - nie wymienie zamkow bo ro chyba strasze pieniadze, a czy mozna je jakos naprwić, pomocy dajcie znac

hehe ja nie uzywalem od dwoch lat kluczyka do otiwerania bagaznika to ostatnio nawet nie moglem przesunac tego logo DU zeby dostac sie do dziurki na kluczyk wiec przesadzilo to o tym ze jak bede lakierowal na inny kolor to wtedy usune to wszystko

A autko to pewnie z pilota otwierasz, masz szczescie, heheheh

U mnie wszystkie zamki działają , a co do oprawy zamka klapy bagażnika (tzn. tego trójkąta odchylanego - wraz z obudową) to mam go do sprzedania za 20 zł. ( w ASO 45 zł.) w stanie dobrym. Zamieniłem sobie na taki nietypowy granatowy z dwoma falkami i napisem Espero. Jak ktoś jest zainteresowany to proszę na priva.....

Komplet zamków kosztuje około 180 zł

Cytat:
2003-06-03 09:46:59, FGM pisze:
Co mam zrobic - nie wymienie zamkow bo ro chyba strasze pieniadze, a czy mozna je jakos naprwić, pomocy dajcie znac

Miałem ten sam problem. Psikanie różymi cudami dawało (bardzo) krótkotrwały efekt. Na ostatnim przegładzie powiedziałem o tym mechanikom i naprawili. Ale jak to nie wiem?
Piszę to żebyś nietracił nadziei - jakoś to można naprawić.

Nie zniechęcaj się - można to bardzo łatwo i dość szybko naprawić.
Kup nowe wkłady rozbierz je i przelóż z nich sprezynki (to najczęście jpada) lub ze starego wkładu przelóż blaszki (zapadki) do nowego. Jest to naprawdę łatwa robota, dość czysta i trudno coś zepsuć. Będziesz miał po staremu wszystkie zamki sprawne i jeden kluczyk do wszystkich zamków. Ja robiłem to samo z zamkiem w bagażniku i nie kupowałem nowego wkładu tylko tam gdzie nie było sprezynki (gdzieś wyleciała) usunałem całkiem blszkę zapadki - mam teraz 7 zamiast 8 i działa super - funkiel nówka przy czym zero kosztów.

Jest bardzo fajny sklepik z częściami do koreańców nieopodal salonu DU na Jagiellońskiej. Części nowe, używane i z pewnością sporo taniej niż w sklepi fabrycznym. Zawsze u nich kupuję i jestem bardzo zadowolony. Najważniejsze, że cały czas mają pełne magazyny, jeśli czegoś braknie to przywożą najczęściej w terminie 2 dni roboczych.

Tobie chodzi o ta budke vis, a vis salonu? Czy o cos innego, moze dasz dokladny adres!!!

Właśnie, właśnie podaj, podaj........