| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-06-03 11:40:18 Używałem mleczka koloryzującego (kupionego w Makro za OK 40 PLN sztuka) do dwóch samochodów i moje wnioski są takie:
kolor biały - końcowy efekt zadowalający, warto się pomęczyć kolor bordo metalic - efekt beznadziejny, nie warto sobie zawracać głowy. Podejrzewam, że istotne dla efektu końcowego jest to czy lakier jest metalizowany czy nie - ale to tylko moje wrażenie. Pozdrawiam |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-03 15:35:52 Nie polecam szlifierki kątowej do polerowania karoserii. Mał która szlifierka ma tak niskie obroty, aby nie "przypalić" lakieru. W czasie pierwszego czy drugiego polerowania raczej się to nie stanie, ale później istnieje już pewne ryzyko. |
Bednar Forester 2.5XT Pruszków | 2003-06-04 16:59:38
Kiedyś użyłem tego. Całkiem fajnie samochód wyglądał, ale po jakimś czasie widać było takie okrągłe smugi na lakierze. Moim zdaniem jest za bardzo ścierna jak do lakierów metalizowanych. Nie polecam. |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-04 23:25:39 To chyba zostane przy Wosku z olejkiem Jojoba |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-04 23:52:54
Niekoniecznie. Firma K2 wypuściła bardzo ciekawą rzecz do polerowania i ochrony lakierów, ale niestety przede wszystkim akrylowych. Zawiera coś takiego, co nazywa się woskiem Caranauba i jest obecnie najtwardszym na świecie woskiem, który można rozprowadzić w postaci pólstałej (pasta). Po wyschnięciu tworzy powierzchnię twardą jak cholera (sorry Do metaliców, ma natomiast mleczko o podobnym działaniu, bez substancji ściernych, ale nazwy w chwili obecnej nie pamiętam (mam to gdzieś w warsztacie) i ewentualnie zapodam jutro. |