[K] skrzynia pięciobiegowa z fiata 125 i 132

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tylko proszę się nie śmiać za głośno. Rzecz jest rzadka, ogłoszenie zatem może wydawać się dość absurdalne, szczerze mówiąc nie liczę na nic, ale co tam, spróbuję.

Szukam pięciobiegowej skrzyni konstrukcyjnie niemal identycznej ze skrzynią z poloneza lub łady (żebrowana obudowa, blaszany dekiel od dołu), ale z pionowym lewarkiem. O ile mnie pamięć nie myli to poza fiatami 125S montowane były takie skrzynie we wczesnych 132-kach i może w jakiejś odmianie 124.

Żeby było jeszcze trudniej i śmieszniej, to interesuje mnie jak najlepszy stan i jak najmniejsza cena.

Pozdrawiam

up

dołączam się do poszukiwań - także mi potrzeba.
Zapłace tyle co Jacek + 50zł
żartuje oczywiście.

A Tobie się dowcip za bardzo ostatnio nie wyostrzył?

Oj no żartowałem że zapłacę więcej.
Nie żartowałem tylko z tym że też szukam.

chyba mam taka skrzynie w garazu 5 biegowa , na korpusie wybite typ fiat 124A, kielich ma z fiata 125 ohv bo na takim wynalazku jedzila, podobno ma "cos" z 5 biegiem, nie wiem nie jezdzilem na tym, 5 wchodzi na sucho ale czy cos w srodku nie jest porozwalane? nie wiem, pstrykne fotki to powiecie czy to taka skrzynia o jaka chodzi.

No patrz... jaka niespodzianka.
"Coś z piątym biegiem" w sensie że usterkę piątego biegu ma?
Ok, czekamy w każdym razie na info.

[ wiadomość edytowana przez: jacekes dnia 2007-02-27 19:01:05 ]

walinij foto, jak Jacek nie bedzie chcial to ja moge wziac ;]

cos z 5 biegiem w sensie takim ze ni hu hu nic nie wiem na ten temat bo nie uzywalem tej skrzyni , ale o ile mnie pamiec nie myli zostala wyjeta z fiata 125 bo 5 nie wchodzila, jutro moze beda zdjecia, 5 wchodzi na sucho jak mowilem a w czasie jazdy podobno nie chciala?

Będą może dzisiaj te zdjęcia?

slabe foty ale cos widac

Yyy... no tak, to to by z grubsza było to o co chodzi...
Póki co pozwól mi się chwilę zastanowić, zrobić rozeznanie co do tego co może być w niej walnięte i ewentualnie na podzespołach od czego (łada? polonez?) dałoby się ją naprawić.
Jestem ponadto ogromnie zaskoczony, że się takie coś znalazło...

nie były stosowane we wczesnych 132p tylko od roku 1980 w wersji silnika 2000

Cytat:
2007-04-06 17:46:16, Terminus pisze:
nie były stosowane we wczesnych 132p tylko od roku 1980 w wersji silnika 2000

Po pierwsze widze ze nie odrozniasz 132 od 132p ---> radze zaznajmoic sie z tematem

A co do skrzyn to kolega Bart, stalkerx i jacekes maja racje.