Dziwne stuanie!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej. Od jakiegoś czasu cos stuka w mojej Essince w drzwiach pasażera. Tzn. tak mi sie wydaje bo hałas dobiega z temtej strony. Jest to dżwiek zblizony do takiego jakby szyba drżała w drzwiach. Ale rozebrałem tapicerke i tam nic kurcze nie ma, kabel nie stuka o blache, może cos na zamku. Ostatnio jak byłem w trasie, troche wiało i jak tir przejezdzał (i zatrzęsło autem) to ten "stukot" sie nasilał. Miał ktoś z Was cos podobnego?? Co to może być??

Może masz luzy na zawiasach i to one pukają

Może jakieś elementy przykręcane się poluzowały...ja miałem kiedyś taki problem, że puścił mi nit od prowadnic szyb i to prowadnica stukała na dolnym mocowaniu.

Tylko najdziwniejsze jest to ze jak je otworze i zaczne wachlowac to nic nie słychac. Dopiero jak zamkne i jak jade, ale nie tyle na dziurach mi to stuka co np.jak jest asfalt "pozwijany",a najgorzej, jak pisałem jak jest boczny wiatr

Może spróbuj uderzać w drzwi a nie nimi wachlować to prędzej wyłapiesz usterke.U mnie tez coś zaczęło szaleć w prawych drzwiach i jak przytrzymam szybe to jest ok a jak puszcze to wtedy świerszcz jak cholera