Centralny zamek + alarm pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam oto takie pytanko:
posiadam w swoim autku centralny zamek na kluczyk i chcem sobie kupic jakis alarm i chcem zrobic cos takiego zeby podpiąc ten alarm pod sterownik centralnego zeby z pilota mi sie otwierał i zamykał samochod
czy da sie cos takiego zrobic???

KLIK

witam !
oczywiscie ze sie da. Sam to zrobiłem .mam alrm legendford (tylko nie pisz ze tani czy tandeta. dałem za niego ze ze syreną około 120 zł .),ale wracajmy do tematu.Najwazniejsze ze alarm ma wbudowana centralke alrmowa tzn przekaznik sterujace centralnym.alarm ten ma mozliwś okreslania czy ma sterowac centralnym czy plusem czy minusem (połaczenia sa w instrukcji proste jak konstrukcja cepa ).
FORD ma central sterowany PLUSEM.wiekszoś tanich alrmów ma sterownie minusem i trzeba dokłada dodatkowe przekazniki.
przy zakładaniu alarmu nie trzeba rozbierac drzwi .odnajdujesz wiązke przewodów znajdujacych sie po lewej stronie (jest to wiazka idaca do drzwi kierowcy) i dołaczqasz sie tylko do dwóch przewodów otwarcia i zamknięcia.kolory przewodów zaleza od rocznika twojego forda (mam rozpiske do essiego).

KLIK

Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: pucyk dnia 2007-02-27 23:00:47 ]

No właśnie, ja mam alarm bez przekaźnika, a cetralka daje mi masę na 0.8 s, kombinuję z przekaźnikiem i kondensatorami żeby zewrzeć dwa przewody w drzwiach na odpowiednio długi czas. Jak za krótki to się nie zamkną jak za długi to się zamkną i zdążą otworzyć. Niby dobrałem kondensator (zwłoka dla przekaźnika) ale raz jest dobrze raz źle. Czy jest jakiś sposób? Czy trzeba zmienić alarm???